2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

MSZP: Többet fizetünk a gázért, mint kellene

2017. augusztus 31., csütörtök 17:28

A szocialisták szerint a kormány nem veszi figyelembe az energiahordozók árának csökkenését.

A gáz árának csökkentését követeli az MSZP. Tóth Bertalan frakcióvezető arról beszélt, hogy a Fidesz-kormány 2014 óta nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy a nemzetközi piacokon jelentős mértékben csökkent az energiahordozók ára, így a kőolaj 50-60 százalékkal olcsóbb, mint a korábbi időszakban, a magyar családok azonban három éve ugyanazt az árat fizetik, mint 2014-ben.

Hangsúlyozta: az árkülönbözet 2016-ban több mint 50 milliárd forint volt, és egy köbméter földgázért áfával együtt közel 19 forinttal többet fizetnek a magyar családok, mint amennyiért a földgázkereskedő beszerzi.

„Számításaink szerint egy magyar átlagfogyasztó család 22 ezer forinttal többet fizet a gázért évente, mint amennyibe az kerül, ez plusz kéthavi számla. Egyszerűen nem értjük, hogy miért Brüsszeltől kellene megvédeni a rezsicsökkentést amikor reális alapja van annak, hogy csökkenteni lehetne a gáz árát annak tükrében, hogy csaknem százezer olyan háztartás van, ahol valamilyen szolgáltatást kikapcsoltak az elmúlt hónapokban” – jelentette ki Tóth Bertalan.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!