2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

A Pál utcai fiúk 19:10

MSZP: Meddig tűri a lakosság, hogy a fideszes elit őket hibáztassa?

,

2016. december 10., szombat 15:00, frissítve: szombat 15:09

A Fidesz mindenért az embereket hibáztatja, ha valami nem működik jól az országban – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó, miután Lázár János miniszter a tanárokat okolta a PISA-felmérés rossz eredményeiért. Az oktatásért is felelős humántárca államtitkára szakmai vizsgálatot ígér.

A szocialista politikus szerint ennek a logikának a mentén felmerül a kérdés, hogy az egészségügy helyzetéért is az orvosokat okolja-e a kormány. „A magyar emberek meddig tűrik, hogy az urizáló fideszes elit mindenért őket hibáztassa? Meddig tűrik a magyar tanárok, a diákok, a szülők, a nyugdíjasok, az orvosok, nővérek, betegek és a magyar lakosság, hogy a Fidesz-kormány semmiért ne vállalja a felelősséget?” – tette fel a kérdést Bangóné Borbély Ildikó.

Az oktatásért is felelős humántárca államtitkára szakmai vizsgálatot ígér. Rétvári Bence azt mondta, hogy a PISA-felmérés eredményét a Köznevelési Kerekasztal is értékeli majd. Hozzátette, hogy újra meghívják a pedagógus szakszervezeteket, amelyek eddig bojkottálták a kerekasztal munkáját.

„Ha ez a vizsgálat, ez a párbeszéd elindul, szerintem mindenki érezni fogja, hogy mi lesz az a változás, mi lesz az, amit esetleg elhatároz a kormányzat, amiben ezekre az eredményekre reagálni kell. De az egyértelmű volt a minisztérium részéről, egyértelmű volt a kormányzat részéről, hogy ezeket az eredményeket szélesebb körben, a pedagógusok bevonásával át kell nézzük, meg kell vizsgáljuk és ha kell valamilyen intézkedésekről döntéseket kell hozni” – mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!