2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Motorosok százai vonultak fel

2016. április 9., szombat 18:38, frissítve: szombat 18:48

Több száz motoros vonult fel Budapest belvárosában, hogy felhívja az autósok figyelmét a két keréken közlekedőkre. Az egyórás túra mellett a felvonulók adományt is gyűjtöttek a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat részére.

„Leszorítottak, azóta átszálltam egy trike-ra, egy háromkerekűre, amelyet nem tudnak leszorítani.” Az autósok hozzáállásáról mesélt egy tapasztalt motoros. Ő a biztonságáért átült egy nagy motorra, de a kezdők számára is életmentő a tanácsa. „Ne gyorsasági motorral kezdjék, hanem kisebb köbcentivel, hogy legyen tapasztalatuk, és utána lehet” – mondta Erdős Lázár résztvevő.

A tavasz kezdetével megjelennek az utakon a motorosok, erre szeretnék a szervezők is felhívni a figyelmet – az idén már hatodik alkalommal. A fő szervező szerint javult az autósok hozzáállása, de még vannak tipikus hibák. „Nem figyeli a tükröt, nem elég körültekintő. A legtöbb baleset balra kanyarodásnál van, hogy mondjuk holttérben van a motoros, és az autóvezető csak a tükröt használja vagy azt sem. Rengeteg probléma van ebből” – fogalmazott Tamás Zoltán fő szervező.

A felvonuló több száz motoros a belvároson keresztül, a Lánchidat is érintve hívta fel a figyelmet a motorosok jelenlétére. A motorozás mellett azonban adományt is gyűjtöttek. Az idei évben a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot támogatták a felvonulók a munkájukhoz szükséges eszközökkel. „Elsősorban említeném a gázérzékelőt: ez egy gázkoncentráció-mérő, ami hatféle veszélyes gáznak a jelenlétét tudja mérni és detektálni. A másik egy orvosi táska, egy elsősegélytáska. Mind a két eszköz nagyszerű, és nagy segítséget nyújt a munkánkban” – nyilatkozta Jámbor Ferenc, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat kurátora.

Annak ellenére, hogy a rendszámos motorok száma évről évre növekszik, folyamatosan csökken a kétkerekű járműveket érintő személyi sérüléssel járó balesetek száma.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!