2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Mészáros: Hogy mennyi pénzem van? Hát…

2016. december 14., szerda 18:30, frissítve: kedd 16:04

Orbán Viktor is kap tőle karácsonyi ajándékot, újonnan vásárolt televíziója működésébe azonban ő sem szólhat bele – mondta Mészáros Lőrinc. A felcsúti milliárdos polgármester nem számolgatja magánvagyonát, ahogy azt sem, hogy közbeszerzéseken mennyi állami megbízást nyert el. Építőipari cégeivel azonban elégedetlen.

„Nagyon régen szereltem utoljára gázt […], mivel azért vezető ember vagyok” – fogalmazott közmeghallgatása után Mészáros Lőrinc a Hír TV-nek. Szerette a szakmáját, de már nem gyakorolja. A felcsúti polgármester idén újabb ágazatokban terjeszkedett.

„Jó tévét, nézhető tévét, jobboldali tévét” – ilyennek szeretné látni a nemrég megvásárolt  Echo Televíziót, amelyre szerinte a kampányban a Fidesz is támaszkodhat.

– A kormányzati kommunikációval együttműködnek esetleg formálisan, a megkeresett szakemberek között ott lesznek majd azok is, akik a kampányt irányítják?
– Nem hiszem, ez azért magántelevízió.
– A miniszterelnöknek lesz beleszólása, hogy mi lesz a tévén?
– Nem, hát hogy lenne! Még egyszer mondom: ez azért privát televízió, ez nem állami televízió. De  gondolom, abba sem szólnak bele.

A szállodaipar is új terület Mészáros Lőrincnek, az újonnan megvásárolt szállodalánc üzemeltetését ezért a régi tulajdonosokra bízná. „A Hunguest Hotels működteti az én szállodáimat valószínűleg, ha meg tudok állapodni. Akkor ők fogják az én saját tulajdonú szállodáimat üzemeltetni” – mondta.

Az RTL Klub összesítése szerint Mészáros Lőrinc és üzleti köre idén 225 milliárd forintnyi állami megbízást nyert el állami közbeszerzéseken – az üzletember azonban nem számolgat.

„Én nem néztem, hogy a cégeim mennyit nyertek közbeszerzésen. De úgy gondolom, ez összérték lehet, de még abban sem vagyok biztos, hogy helyes. Ezeket konzorciumban nyerték, az arányok nem értékelhetők, hiszen valamelyikben tíz százalékkal vagyunk, a másikban ötven százalékkal. Összegszerűen nem tudom megmondani, hogy milyen nyertes pályázatai vannak a cégeimnek. Azt tudom elmondani, hogy az idei évben az építőiparban azért nem teljesítettünk annyira jól, mert a tavalyi árbevételnek talán az egynegyedét fogjuk elérni” – nyilatkozta.

Magánvagyona három év alatt megtízszereződött a sajtó számításai szerint. Mészáros Lőrinc azt mondja, inkább azt tudja, hogy mennyi van a bankszámláján. „Hogy mennyi pénzem van? Hát… van, amikor elég, van, amikor kevés, van, amikor sok.”

A milliárdos egyébként úgy gondolja, mindenki a maga sikere kovácsa. Mészáros Lőrinc azt is elárulta, karácsonykor Orbán Viktorral megajándékozzák egymást, hiszen barátok. 2017-től pedig boldogságot és nyugalmat vár, a sajtóérdeklődést pedig, mint mondta, elviseli – még ha néha nehéz is.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!