2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Menekültek százai tüntettek a Keletinél

2015. augusztus 30., vasárnap 21:06, frissítve: hétfő 09:09

Ismét demonstráltak a Keleti pályaudvarnál a migránsok. Több száz menekült követelte, hogy engedjék tovább vonattal Németországba. Többen arra panaszkodtak, hogy utolsó pénzükből vonatjegyet vettek, ennek ellenére nem mehetnek tovább. A rendőrség lezárta a pályaudvar főbejáratát, az oldalsó bejáratoknál is rendőrök állnak, és megerősítették a pályaudvar környékén is a jelenlétüket. A Belügyminisztérium – közleményében az uniós jogszabályra hivatkozva – azt írta: a menedékkérő csak úti okmány és érvényes vízum birtokában utazhat tovább Magyarországról Németországba.

Több száz menekült követelte a bejutást a Keleti pályaudvarra délben. A migránsok Németországba vettek jegyet okmányok és vízum nélkül. A rendőrség lezárta a bejáratot, és nem engedte fel a menekülteket a szerelvényre. A helyszínen civilek próbálták nyugtatni a felbőszült migránsokat. A menekültek egy csoportja a tranzitzónát bejárva keresett támogatókat.

Vonatjegyét mutatta stábunknak az egyik szír férfi is. Münchenbe ment volna feleségével és gyermekével. A jegyekre több mint hetvenezer forintot költött. Útlevelük van, vízumuk nincs.

A Belügyminisztérium – közleményében az uniós jogszabályra hivatkozva – azt írta, a menedékkérő csak úti okmány és érvényes vízum birtokában utazhat tovább Magyarországról Németországba.

Rendőrök őrzik a bejáratot

Viszonylagos nyugalom uralkodott 21 órakor a Keleti pályaudvaron, és az utasforgalom is zavartalan volt – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója. A bejáratot jelenleg is a rendőrség őrzi. A helyszínt addig biztosítják, ameddig szükséges.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!