2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Megtalálták Babos Liszt Ferenc reptéren ellopott ékszereit

Hír TV

2018. február 10., szombat 09:21, frissítve: szombat 11:13

Megtalálták Babos Tímea teniszező korábban a Liszt Ferenc Repülőtéren ellopott ékszereit.

Erről maga a klasszis helyezett el egy posztot a legnagyobb közösségi portálon.

„Nagy mosoly ma reggelre!? Házkutatás során megtalálták az ellopott tárgyaimat tegnap. Hálás köszönet a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetőségének és munkatársainak a munkájukért! Szép napot Mindenkinek, nekem már az van!!!?” – írta a sportoló a Facebookon.

Elfogták őket

Elfogtak két rakodómunkást, akik a Liszt Ferenc Repülőtéren loptak egy utas csomagjából, ezt már a Police.hu rendőrségi hírportálon olvashatjuk.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. február 8-án a Liszt Ferenc Repülőtéren ismeretlenek egy utas poggyászából ékszereket és egy parfümöt loptak el. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói megvizsgálták az utas járatának kiszolgálási körülményeit, annak kezdő és záró időpontját, valamint a rakodási folyamatban résztvevő személyeket. A rakodási körülmények tisztázása során a nyomozóknak feltűnt, hogy az indokoltnál több rakodó tartózkodott a repülőgép poggyászterében, és a csomagok szállítószalagon történő berakodását az egyik rakodómunkás indokolatlan módon késleltette, áll a rendőrségi közleményben.

 

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a 25 éves vecsési M. Márk és a 22 éves monori E. Bence vált megalapozottan gyanúsítható a lopás elkövetésével. A rendőrök 2018. február 10-én hajnalban házkutatást tartottak a két gyanúsítottnál, melynek során megtalálták az eltulajdonított parfümöt és ékszereket.

A két férfit a rendőrök a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták, majd ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, írja a Police.hu

Előzmények

Mint azt a Hír TV-online is megírta korábban, pár napja Babos Tímea táskáját is felnyitották a Liszt Ferenc repülőtéren. A teniszező akkor vette észre a rongálást, amikor megérkezett a dohai tenisztorna helyszínére. Ferihegyen egyébként az elmúlt időszakban több utas is panaszkodott csomagok eltűnése vagy feltörése miatt. A reptér és a légitársaságok egymásra kenték a felelősséget, a minisztériumnak kellett vizsgálatot indítania a sorozatos lopások miatt.

A Magyar Nemzet repülőtéri forrásai szerint a csomagkifosztások közkedvelt célpontjai még a Budapest és valamelyik nyugat-európai nagyváros között közlekedő járatok. Ezt szintén alátámasztják a közelmúltban napvilágot látott esetek: alig egy hete a Ryanair Dublin–Budapest járatának utasai számoltak be arról, hogy meglopták őket, néhány hónappal ezelőtt pedig a Flybe Budapest–London járatának utasai jelezték, hogy bőröndjeiket feltúrták, ruháikat összevérezték.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!