2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Megosztja a magyarokat a homeopátia

Hír TV

2017. november 8., szerda 07:23, frissítve: szerda 11:05

A rendszeres használók többsége szerint a módszer vagy hatásos, vagy nem – mégis szedik.

A magyarok 44 százaléka gondolja úgy, hogy a homeopátia hasznos gyógymód, sok betegséget lehet eredményesen gyógyítani vele – derült ki abból a felmérésből, amelyet a Medián készített a 444-nek. A válaszadók 41 százaléka ugyanakkor azt mondta, a homeopátia sarlatánság, hasztalan, nem szabad hinni benne, 15 százaléknak pedig nincs véleménye a témáról.

Kijelenthető, hogy a homeopátia a nők körében népszerűbb, a megkérdezett nők 51 százaléka hisz benne, míg a férfiaknál ez az arány csak 37 százalék – csupán a nők 35 százaléka szerint sarlatánság a homeopátia, míg a férfiak majdnem fele vélekedett így.

A magasabb végzettségűek hisznek benne jobban

Az életkor ellenben nem fontos tényező, minden korosztály nagyjából ugyanolyan arányban bízik a módszerben. Ugyanakkor a magasabban iskolázottak között hisznek többen a homeopátiában, illetve itt voltak a leghatározottabb vélemények is – a nyolc általánost végzetteknek a 23, a diplomásoknak csak a 7 százaléka nem tudja, mit gondol a kérdésről.

Vagy használ, vagy nem

Ugyanakkor az is kiderült, hogy a válaszadók többsége úgy formált véleményt a homeopátiáról, hogy soha nem találkozott a módszerrel – csupán 5 százalék használ rendszeresen ilyen szereket, 22 százalék a családjában találkozott homeopátiával. A rendszeres használók között kisebbségben, 35 százaléknyian vannak azok, akik szerint mindig működnek a szerek, 58 százalék úgy látja: vagy használnak, vagy nem.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!