2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Megint rongálják a Jobbik plakátjait

2017. szeptember 25., hétfő 16:35, frissítve: hétfő 17:56

Ismeretlenek rongálják a Jobbik óriásplakátjait.

A párt szóvivője szerint a kampány a kormányváltás tétjére hívja fel a figyelmet: vagyis a kivándorlás, a bevándorlás és a korrupció megállítására. Jakab Péter hozzátette: kérdés, hogy ezek közül melyikkel nem értenek egyet az aktivisták.

„Nyilván majd értékelik a jogászok, hogy érdemes-e feljelentést tenni a plakátrongálás szempontjából, mi azt gondoljuk egyébként, hogy ez a rongálás cselekményét, de akár a garázdaságot is kimerítheti. A hatóságok egyébként passzívan járnak el ezen cselekményekkel kapcsolatban, nekik az az álláspontjuk, hogyha jobbikos plakátot rongálnak, az a véleménynyilvánítás szabadságába éppen beleférhet, hogyha fideszes plakátokat, akkor lehet, ha plakátonként egy-egy rendőr is juthat a felügyeletre” – mondta mondta Jakab Péter.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy újabb plakáthelyeket vehet a Jobbik. A lap megkeresésére az ellenzéki párt közölte: újabb cégekkel és magánszemélyekkel tárgyalnak a felületek megvásárlásáról. A cikkből az is kiderül, hogy azokat nem fogják bérbe adni, mert kampányeszközként használják a választások előtt.

Pénteken derült ki, hogy a Jobbik 1100 plakáthelyet vett, így az ott kihelyezett hirdetésekre nem vonatkozik a kormánypártok által rendkívüli parlamenti ülésen megszavazott plakáttörvény.

Nincs közük hozzá

A Főnök, a Stróman, a Hazug és a Kötvényes – ezekkel a gúnynevekkel jelentek meg plakátok kormánypárti politikusok arcképével Budapest-szerte. A Keresztapa-stílusban kiírt Gengszterek felirat felett Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Rogán Antal képmása látható, ugyanazok a fotók, amelyeket korábban a Jobbik „Ti dolgoztok. Ők lopnak” kampányában is használtak. „A gengszteres plakátokhoz  természetesen nincsen semmi közünk, nyilván a tartalmával, az üzenetével maximálisan egyetértünk, de ezek nem a mi plakátjaink” – mondta ugyanakkor szombaton Jakab Péter, a párt szóvivője.

Nem először rongálják meg a párt plakátjait, az „ők lopnak, ti dolgoztok”, valamint a „mi veletek”, „leváltjuk őket” témájú feliratokat is összefestették, tépkedték – júniusban ezért tucatjával tett feljelentést a Jobbik, összesen 40-szer. A rendőrség mindig kiment helyszínelni, ellenőrizték, hogy megtörtént-e a rongálás, majd sorra utasították el a feljelentéseket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!