2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Jobbik: A gengszteres plakátokhoz semmi közünk

2017. szeptember 23., szombat 08:30, frissítve: szombat 11:55

Saját plakát-helyein hirdetheti programját a Jobbik: az ellenzéki párt úgy fricskázta meg a nyáron szigorított plakáttörvényt, hogy több cégtől is megvásárolt összesen 1100 plakáthelyet.

A jogszabály ugyanis azt mondja ki, hogy pártok csak listaáron vásárolhatnak hirdetési felületet, és nem kaphatnak kedvezményt, ám mivel a köztéri plakáthelyek a Jobbik tulajdonába kerültek, nem kell bérelniük hirdetési felületet. Az ellenzéki párt szóvivője részleteket nem árult el az ügyletről, azt viszont cáfolta, hogy a tegnap kikerült gengszteres plakátokhoz közük lenne.

„Adásvételi szerződéssel történt természetesen ezeknek a reklámeszközöknek a megvásárlása, részletfizetési konstrukcióban, a konkrét összeg az üzleti titok részét képezi, de annyit elárulhatok, hogy hitel felvételére nem kellett egyelőre sort keríteni, tehát állami támogatásból tudjuk ezeket a részleteket fizetni” – közölte a Hír TV-vel Jakab Péter, a párt szóvivője.

„A gengszteres plakátokhoz pedig természetesen nincsen semmi közünk, nyilván a tartalmával, az üzenetével maximálisan egyetértünk, de ezek nem a mi plakátjaink” – tette hozzá.

A Főnök, a Stróman, a Hazug és a Kötvényes – ezekkel a gúnynevekkel jelentek meg plakátok kormánypárti politikusok arcképével Budapest-szerte. A Keresztapa-stílusban kiírt Gengszterek felirat felett Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Rogán Antal képmása látható, ugyanazok a fotók, amelyeket korábban a Jobbik „Ti dolgoztok. Ők lopnak” kampányában is használtak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!