2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Meghalt Lorán Lenke

,

2017. augusztus 27., vasárnap 12:25, frissítve: vasárnap 18:45

Elhunyt Lorán Lenke Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész. A hírt a család közölte a távirati irodával. A színésznő május elsején töltötte be 90. életévét.

„A színész az jobban közelebb állt hozzám” – olimpiai bajnok vízilabdázót hagyott el egy színészért, mesélte életéről korábban az ATV műsorában Lorán Lenke. A Jászai Mari-díjas színésznő, komika, a Vidám Színpad örökös tagja másodszor Kozák Lászlóhoz ment feleségül, és éltek együtt 50 évig, igaz ismert tény volt, hogy ha összevesztek, Lorán Lenke átköltözött a Gellért Szállóba, oda várta az engesztelő csokrot.

„Enni egymást tovább még egy hétig, amíg a másik megtörik, és talán azt mondja, hogy ne haragudj, hát az az egy hét az a poklok pokla lehet egy lakásba két ember számára. De amikor az egyik fogja a kalapját, és kiszellőzteti, a másik meg gondolkozik, hogy de hülye vagyok, hát miért engedtem el, hát imádom ezt a nőt, menjünk utána” – mondta.

100 színházi bemutató és további 50 játék- és tévéfilm fűződik a nevéhez. Legutolsó, nagyszabású születésnapja a 85. volt, akkor kollégái és barátai köszöntötték a színésznőt, akinek az elmúlt években több betegséggel és hosszú kórházi kezeléssel kellett megküzdenie. Augusztus közepén jelentette be: végleg visszavonul.

Csonka András szerint pótolhatatlan a veszteség. „Nagyon nehéz múlt időben beszélni róla, mert annyira jelen van az életemben, életünkben, hogy azt gondolom, ez mindannyiunknak mély gyász. Mert igenis jelentsük ki, hogy vannak pótolhatatlan emberek, ő pedig az volt. Az utolsó mohikánnak gondolom. Eltűnt vele egy műfaj, olyan színeket tudott, olyan jelenség volt, amilyen ma nincs. Bátran ki lehet jelenteni, hogy tényleg pótolhatatlan, és nagyon nehéz továbblépni, mert azt a fajta energiát, amelyet belőle lehetett meríteni, azt a fajta pozitivitást, azt az életörömöt nem nagyon kapjuk meg a mai világban, holott nagy szükségünk lenne erre” – reagált a színművész.

Lorán Lenke idén májusban ünnepelte 90. születésnapját.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!