2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Még nincs megállapodás a 106 egyéni jelöltről az MSZP és a DK között

Hír TV

2017. november 27., hétfő 22:11, frissítve: hétfő 22:29

Nem a végleges lista szivárgott ki, még nincs megállapodás a 106 egyéni jelöltről az MSZP és a DK között – mondta Egyenesen című műsorunkban a DK alelnöke. Ugyanerről beszélt Kunhalmi Ágnes is, a szocialisták budapesti elnöke.

A DK alelnöke abban bízik, hogy egy héten belül, de még mindenképpen az MSZP december 9-ei kongresszusa előtt sikerül megállapodni. Molnár Csaba szerint nem tőlük szivárgott ki a most megjelent hír, amelynek több eleme sem stimmel. Például nincsenek fenntartott helyek az Együtt–Párbeszéd számára, és a körzetek felosztásának 55:45 százalékos aránya sem pontos – mondta Molnár.

– Egyesével nézzük a körzeteket, és a végén próbáljuk valamilyen dologhoz igazítani ezt. Közelében van ez az 55:45-nek, inkább több a szocialistáknál 55-nél, nekünk meg kevesebb 45-nél picivel, hogyha ezt nagyon ki akarnánk számolni.
– Mennyivel, 56:44?
– Pár százalékkal, de őszintén szólva majdnem mindegy. Szerintem az 55:45 és az 58:42 a végeredmény szempontjából teljesen mindegy.

Irreleváns

„A most megjelent lista irreleváns, csak részben fedi a valóságot, még egyetlen körzet sorsa sem dőlt el” – mondta Kunhalmi Ágnes Egyenesen című műsorunkban. Az MSZP budapesti elnöke szerint a Fidesz érdeke, hogy ilyen zavarkeltésekkel megossza az ellenzéket, és hátráltassa a megállapodást. Az MSZP-s politikus szerint a megegyezés a 106 egyéni körzetről önmagában kevés, nem mozgósítja eléggé a szavazókat, ezért közös lista és közös miniszterelnök kell a győzelemhez.

„Közel vagyunk a megállapodáshoz, ezért most mindenki feszült, de az MSZP tárgyalási pozíciója teljesen világos: közös miniszterelnök, közös jelöltek, közös lista. Minden más esetben, ami nem ezt a hármat egyszerre teljesíti, automatikusan kétharmada van a Fidesznek, ezt a DK-tól a Momentumon és az Együtt–PM-en át az LMP-ig ig bezárólag mindenki tudja ebben az országban” – jelentette ki Kunhalmi Ágnes.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!