2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Még nem tudják a pártok, csatlakoznak-e a kordonbontáshoz

Hír TV

2018. május 4., péntek 10:16, frissítve: péntek 10:32

Még nem döntötték el az ellenzéki pártok, hogy csatlakoznak-e a Jobbik kordonbontó akciójához. Az ellenzéki párt egyelőre nem árulja el, hogy kedden mikor akarják lebontani a parlament köré húzott kordont. Mirkóczki Ádám Egyenesen című műsorunkban azt mondta: az országgyűlés délelőtti alakuló-ülésén még ott lesznek.

A 444.hu írta meg, hogy már hétfőn este, a Parlament alakuló ülése előtt egy nappal teljesen lezárják a Kossuth teret és az alsó rakpartot. Több civil szerveződés hétfőre hirdetett demonstrációt, a „Mi vagyunk a többség” nevű Facebook-csoport pedig kedden tart kormányellenes tüntetést a Kossuth téren.

Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezetője azt mondta, azért hirdették meg az akciót, mert a Jobbik tervei szerint a parlamenti munka mellett az utcán is politizál majd.

Úgy értékeltük, hogy az nem elég 2018 májusában, hogy kizárólag a parlamentben a mandátumunk felvételét követően az egyre beszűkülő parlamentáris keretek között küzdjünk csak, tehát igen, vissza kell menni az utcára, a mozgalmi jelleget meg kell erősíteni és kívül, a parlamenten kívül is küzdeni kell a pártállamnak a kísértő múltja ellen - mondta a politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!