2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Matolcsy fia visszautasítja a PM állításait

2016. április 8., péntek 18:22, frissítve: péntek 18:22

Levélben fordult a jegybankelnökhöz és fiához a Párbeszéd Magyarországért.

Az ellenzéki párt azért kereste meg Matolcsy Györgyöt és Matolcsy Ádámot, mert úgy tudják, a fiatalabb Matolcsy közvetítőként érintett lehet az MNB korábbi ingatlanvásárlásaiban, amivel esetenként több 10 milliós közvetítői díjhoz juthatott.

„A Magyar Nemzeti Bank ingatlanvásárlási projektjeiben egyébként Matolcsy Ádám közvetítőként vett részt, és közvetítői díjat kapott, mégpedig az eladótól, tehát az eladón keresztül. Azt tudni kell, hogy egy ilyen közvetítői díj még a piaci alapon is fél százaléktól 5 százalékig terjedhet. Szóval, ha például az Eiffel Palace-t nézem, ami 12 milliárdos tételért kelt el, ott akár egy 50-60 millió forintot is zsebre tehetett esetleg Matolcsy Ádám” – jegyezte meg Barabás Richárd, a PM elnökségi tagja.

Matolcsy Ádám szerint az ellenzéki párt állításai nélkülöznek mindenféle ténybeli alapot. Azt mondta: üzleti tevékenységének nincs köze az MNB ingatlanbefektetéseihez. A jegybankelnök fia ezért felszólította a PM-et, hogy vonja vissza az ingatlanvásárlással kapcsolatos állításokat, mert ha ez nem történik meg, feljelentést tesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!