2024. 05. 16. Csütörtök Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szolgának születtek 03:00

Marad Matolcsy barátnőjének szuperolcsó hitele

2017. augusztus 11., péntek 09:22, frissítve: péntek 13:46

Munkáltatói kölcsönből is az egyik legjobb jutott Matolcsy György jegybankjától Matolcsy György barátnőjének.

A Zoom.hu vette észre, hogy Vajda Zita 2015-ben több mint 32 milliós hitelt kaphatott 1,8 százalékos kamatra az MNB-től, hogy megvehessen egy lakást a fővárosi Naphegyen. A 24.hu úgy számol, a kamaton, amely most 0,9 százalék, összesen 900 ezer forintot nyer, akkor is, ha már nem dolgozik az MNB-nél, a szuperolcsó hitel ugyanis tovább ketyeg.

Vajdának egyébként már eddig is bőven jutott a jóból: az MNB-nél havi nettó 1,1 millióért volt nemzetközi szakmai titkár, később ennél is többet húzhatott be a jegybanki alapítványoknál kapott posztjairól, az MNB-alapítványok által dotált pécsi doktori iskola hallgatójaként pedig komoly ösztöndíjat is kapott.

50 milliós kedvezmény

Akár 50 millió forintos kedvezményes lakáshitelt kaptak a Matolcsy György vezette jegybank dolgozói, így Vajda Zita a jegybankelnök barátnője is - derült ki az Együtt közérdekű adatigényléséből, mondta el a párt elnökségi tagja. Spät Judit szerint példátlan, hogy bárki 0,9 százalékos kamatozású hitelt nyújtson, ráadásul a kölcsön nem szociális alapon működik, hiszen a bank dolgozói luxus ingatlanokat vásárolnak belőle.

„Az Együttnek követelése azok alapján, amit elmondtam, hogy a Nemzeti Bank azonnal függessze fel a piacinál kedvezőbb lakáshitelezést. A Nemzeti Banknak nem dolga, hogy lakás hitelezzen, ez a kereskedelmi bankok dolga és különösen nem feladat az, hogy a piaci feltételeknél kedvezőbb feltételekkel adjon hitelt a dolgozóinak. A jegybanki dolgozók bőven tisztességes fizetést kapnak, ennek segítségével kereskedelmi bankoktól hozzá tudnak jutni piaci hitelekhez” – mondta Spät Judit - elnökségi tag.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!