2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 11:05

Már robogót is bérelhet a fővárosban

Hír TV

2018. május 31., csütörtök 22:17, frissítve: csütörtök 22:50

A kerékpár, elektromos és benzines autók után újabb közösségi járműszolgáltató lépett a fővárosi piacra - az E.Onnal közösen a Blinkee.city lengyel cég magyar tulajdonú startup vállalkozása áram által hajtott robogókat kínál percdíjas alapú bérlésre. A tapasztalatok szerint a budapestiek gyakran élnek a cégek nyújtotta lehetőségekkel, amelyek már most a jövőbeni fejlesztéseken és szolgáltatásbővítéseken gondolkodnak.

Az elektromos robogókat egy lengyel vállalkozás magyarországi partnere üzemelteti Budapesten.

A Blinkee.city egyébként tavaly Lengyelországban négy városban indult, csak, hogy a nagyságát mutassam, illetve a potenciált, idén meg már tíz lengyel városban fog futni ez a szolgáltatás. Tavaly Varsóból elindultak húsz robogóval, idén kétszáz, tehát tízszeresére nől a járműlétszám - mondta el a Blinkee.city Kft. ügyvezető igazgatója, Varsányi Tamás.

A motorokat 16 éven felüli személy vezetheti, ő is csak jogosítvánnyal. A bukósisak használata kötelező, a védőfelszerelés a csomagtartóban található meg. A bérleti díj percalapú, egy perc 49 forintba kerül, a diákoknak 41-be.

Azt gondoljuk, hogy energiaszolgáltatóként van helyünk egy olyan területen is, és van mit keresnünk, ami igazán a jövőt építi - véli az E.On Hungária Zrt. elnökségi tagja, Jamniczky Zsolt.

Budapesten a közösségi bicikli, a BUBI volt az első járműmegosztó szolgáltatás. Rá két évre jött az első közösségi autó, amely elektromos hajtású.

Szeretnénk majd olyan autókat üzembe állítani, aminek a hatótávja sokkal nagyobb, és az nem percalapú bérlés lenne, hanem napi, heti, tehát akár még nyaralni is el lehetne vele menni, és akkor valójában azt gondoljuk, hogy semmi értelme onnan tovább saját autót fenntartani - mondta Michaletzky Bálint, a GreenGo Car Europe Kft. ügyvezetője.

A GreenGo mára versenytársat kapott, miután a MOL beszállt a piacra a maga flottájával.

Jelenleg több mint 32 ezer felhasználónk van, naponta átlagosan ezer az, aki igénybe is veszi, vagyis 1500-2000 utat realizálnak napon belül. Háromszáz autóval vagyunk jelen, ebből száz elektromos és kétszáz benzines belső égésű és jelenleg is dolgozunk a flotta bővítésén - közölte Sáreczky Richárd, a MOL Limo Kft. ügyvezető igazgatója.

A közösségi járművek mobiltelefonos alkalmazással vehetők igénybe, fizetni pedig bankkártyával lehet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!