2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Majdnem megbukott az egészségügy

2017. szeptember 27., szerda 22:30, frissítve: csütörtök 10:42

Kettesre értékelik a választók az egészségügy színvonalát – derült ki a Závecz Research reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelyet a Hír TV Elmúlt8év című műsora számára készített.

A választók kétharmada 1-es vagy 2-es osztályzatot adott, értékelésüket pedig nem a pártszimpátia, hanem tapasztalatok határozták meg.

A kutatásban rákérdeztek az Orbán-kormány egészségpolitikájára is: minden harmadik választó azt mondta, hogy a Fidesz-kormány elégtelen munkát végzett ezen a területen, és még a Fidesz-szavazók is csak közepest adtak.

A műsorban Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója azt mondta: a jelenlegi rendszerben 5-10 évig tartható fenn a magyar egészségügy.

– Százhatvanvalahány kórház van Magyarországon, amit kórházként finanszíroznak.

– Pedig hát a kormány azt mondta, hogy az elmúlt években 300 milliárd forintot fordítottak kórházfelújításra.

– Nagyszerű, csak 160 helyre és nem 25 helyre. Hogyha 25 helyen újították volna fel európai színvonalon a kórházakat úgy, hogy lézerkés is van, meg PET-CT is van, akkor azok nagyon korszerű helyek lennének, ahol nagyon jól megfizetett szakemberek az igazi komoly betegeket meggyógyítanák. De hogyha ugyanezt a pénzt szétszórják 160 helyre, akkor egy helyen már nagyon kevés pénz van.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!