2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Mahir: a jobbikos papírokhoz érve felhagytak a vizsgálattal

2017. június 13., kedd 06:59, frissítve: kedd 11:13

Késő éjszakáig vizsgálódtak a NAV bűnügyi nyomozói a Mahir Cityposternél.

Sajtóhírek szerint a Jobbik plakátkampányát megelőző időszak papírjait nézték volna, ám ha azért jöttek, üres kézzel mentek, mert épp azok vizsgálatára már nem volt megbízásuk.

A kormánypárti Magyar Idők egyébként napokkal előbb tudta, mint a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég, hogy nyomozás indul, az adóhatóság ugyanis korábban csak egy szokásos hatósági ellenőrzést jelzett. A Mahir Cityposter panasszal élt a házkutatás ténye és módja ellen.

„Legalább tizenegyezer oldalnyi anyagot el is vittek magukkal, amit lefoglaltak az adónyomozók. A jobbikos számlák azonban biztos, hogy nem voltak a papírok között, hogyha valóban ezt szerették volna átvizsgálni. Hiszen amikor a plakátkampánynak a dokumentációjához elérhettek volna, akkor azt mondták a nyomozók, hogy az ő munkájuk itt véget ért. Hogyha tényleg a plakátkampányt vizsgálják, akkor úgy tűnik, hogy rosszul állíthatták ki a megbízólevelüket, mert áprilisban már volt a Mahir Cityposter felületein Jobbik-hirdetés, viszont a számlák és az áfabevallási kötelezettség csak akkor jelentkezik, amikor a teljesítés már megtörtént. Tulajdonképpen hónapokkal később, mint ahogyan a plakát kikerül. Így ha a sajtóhírek szerint a Jobbik miatt indítottak is vizsgálatot, a párt kampányával kapcsolatos dokumentumot egyáltalán nem tudtak elvinni tegnap éjszaka” – mondta Puskár Anett, a Mahir Cityposter Kft. tanácsadója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!