2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:50

Magyarországra látogat Jean-Claude Juncker

Hír TV

2018. április 10., kedd 17:18, frissítve: kedd 17:58

Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság elnökeként még nem volt Budapesten. A politikus évek óta diktátornak szólítja a magyar miniszterelnököt. Az EB több nagy jelentőségű ügyben is kötelezettségszegési eljárást folytat Magyarországgal szemben.

Írásban és szóban is gratulált Orbán Viktornak az Európai Bizottság elnöke. Szóvivője megerősítette, hogy Jean-Claude Juncker kedd reggel telefonált Budapestre, és olyan témákról beszélgettek, amelyek már az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése utáni időszakra is vonatkoznak.

„Ahogy azt tegnap be is jelentettük, Juncker elnök ma reggel telefonon beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel a közös ügyekről. Ezek közé tartoznak azok a témák, amelyek a jövő év májusában esedékes nagyszebeni csúcstalálkozó felé vezető úton mérföldkőnek számítanak” – fogalmazott Margaritisz Szkinasz, az Európai Bizottság szóvivője.

A sajtótájékoztatón egy kérdés során előkerült a Magyar Nemzet megszűnése is, a szóvivő azonban érdemben nem reagált a témára. Elmondta ugyanakkor, hogy a választási eredményektől független tovább folytatódnak a Magyarországgal szemben kötelezettségszegési eljárások például a civilekről, valamint a felsőoktatásról szóló törvény, illetve a menekültek áthelyezése kapcsán. A szóvivő megerősítette, Jean-Claude Juncker Orbán Viktor meghívására néhány héten belül Magyarországra látogat.

„Jean-Claude Juncker közel négy éve az Európai Bizottság elnöke, ez időszak alatt azonban hivatalos látogatáson még nem volt Magyarországon. Emlékezetes volt, amikor egy csúcstalálkozón diktátorként köszöntötte Orbán Viktort az Európai Bizottság elnöke. Juncker tavaly egy lapinterjúban azt is elárulta, hogy évek óta rendszeresen diktátorozza Orbánt” – mondta el Arató László, a Hír TV brüsszeli tudósítója.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!