2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Magyar katona kezébe magyar fegyver kerül

Hír TV

2018. május 26., szombat 13:33, frissítve: szombat 13:49

Hamarosan magyar fegyvereket kapnak a magyar katonák – mondta a Hír TV-nek a honvédelmi miniszter a Városligetben tartott rendezvényen.

Benkő Tibor kiemelte: a katonákat és a technikai eszközöket is fel kell készíteni a kor új kihívásaira. A tárcavezető szerint: a technikai eszközöket folyamatosan modernizálják, de a légierő prioritást élvez, ennek keretében vásároltak a közelmúltban két csapatszállító repülőgépet.

„A katona egyéni felszerelése, fegyverzete, ez az első lépések között. Rövidesen meg fogunk jelenni azzal a hírrel, h igen, most már a magyar katonának olyan fegyvere van, ami Magyarországon került legyártásra, és maroklőfegyver, géppisztoly, gépkarabély, géppuska. A katonáink elégedettek lesznek vele, mert kipróbált eszközökről fegyverekről van szó” – közölte a honvédelmi miniszter. 

Húzóágazat

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter még 2016-ban beszélt arról, hogy a magyar gazdaság húzóágazata lehet a fegyvergyártás. Akkor közölte azt is: már egy munkacsoport is felállt annak érdekében, hogy megvizsgálják, milyen feltételekkel lehet újraindítani a magyar fegyvergyártást.

„Hogy valóban hadiipari ország legyünk, vagy jelentős, ahhoz elsősorban a Magyar Honvédség beszerzéseinek lehetőségeit kell megteremteni. Addig ugyanis a nemzetközi közösség nem szokott tárgyalni hadiipari megrendelésekről, amíg azt nem látja, hogy legalább a saját hadserege ugyanazokkal az eszközökkel van felszerelve egy országnak” – ezt pedig Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő mondta televíziónknak.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!