2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magára gyújtotta a házát

,

2016. április 4., hétfő 17:22, frissítve: csütörtök 11:12

Magára gyújtotta a házát egy szeged-kiskundorozsmai férfi – rendőri kísérettel szállították kórházba a mentők. A férfi testvérével együtt évek óta rettegésben tartotta a környékbelieket. Az utcabeliek tiltakozásai nyomán a testvérét már korábban egy otthonba vitték a hatóságok, a gyújtogató viszont mostanáig otthon maradhatott.

Vasárnap este hét óra körül hazafelé tartó kiskunhalasi rendőrök vették észre a gomolygó füstöt, ők értesítették a szegedi tűzoltókat. „Egy dorozsmai családi ház egyik szobájában keletkezett tűz, amelyhez a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység egy vízsugárral oltotta el a lángokat, amelyek nem terjedtek át a családi ház többi helyiségére. A tűzben személyi sérülés nem történt, a tűz okának a felderítésére vizsgálatot indítottunk” – mondta Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A Hír Televízió információi szerint a férfi egész nap azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a házát és a környékbeliekét is. A tűz után a mentők enyhe füstmérgezéssel, rendőrségi kísérettel szállították kórházba.

Nem ez volt az első tűzeset a testvérpár házánál. Szombaton a melléképület gyulladt ki az ott felhalmozott szemét miatt. A férfi és a testvére évek óta megkeserítették a szomszédaik és az utca lakóinak az életét. Fekáliával kenték be a szomszédok házát, a vödrökbe gyűjtögetett székletet pedig a ház előtti buszmegállóba öntötték. Szidalmazták, molesztálták azokat, akik rájuk mertek szólni. „Évek óta folyik az eljárás: az egyik testvér ellen a cselekvőképességet kizáró gondnokságot a bíróság már megállapította, és az intézeti elhelyezése is megoldott. A másik testvér ügyében jelenleg folyik az eljárás, a pszichiátriai szakorvos véleményét már ismeri hatóságunk” – fogalmazott Varga Márta, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője.

A kormányhivatal szerint a testvérpárnak önként kellett volna eljárnia a pszichiátriai vizsgálatokra, de ezt nem tette meg. Most viszont ön- és közveszélyessé nyilváníthatják őket. A szomszédok közben a felhalmozott hulladékot próbálják felszámolni, amihez segítséget is várnak a városvezetéstől. „Még mindig ott van, ahová kipakoltunk a hétvégén csaknem hetven köbméternyi szemetet, és elégett még 30 köbméternyi, szóval 100 köbméternyivel kevesebb a szemét, de még így is jelentős. A patkányok ugyanúgy hemzsegnek a környéken, úgyhogy azt gondolom, hogy a hatóságoknak, mindenekelőtt a szegedi önkormányzat városüzemeltetési irodájának, illetve az ÁNTSZ-nek mint a rágcsálóirtásért felelős hatóságnak most is feladata és dolga van” – nyilatkozta Szabó Bálint, a lakosok jogi képviselője.

Úgy tudjuk, a vasárnap kórházba szállított férfit már nem fogják kiengedni, így a környékbeliek tíz év után végre nyugalomban élhetnek majd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!