2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Lőbajnokságon méretnek meg a rendőreink

2017. szeptember 8., péntek 13:11, frissítve: péntek 13:12

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium alakulóterén sorakoztak fel a csapatok a nemzetközi rendőrpiszoly-lőbajnokságra. Az első alkalommal megrendezett verseny célja, hogy a rendvédelmi szervek dolgozói a lehető legnagyobb biztonsággal használják a fegyvert a mindennapi munkájuk során.

„A lőfegyver rendkívül veszélyes dolog, szó szerint halálos fegyver, hiszen a helyes kezelésén akár emberéletek is múlnak. A szolgálat során nagyon sok rendvédelmi dolgozó magánál tartja, és ezt a tudást készségszintűre kell fejleszteni. Bízom abban, hogy a fegyverrel rendelkező rendvédelmi dolgozók ennek a készségnek a birtokában vannak. Itt most azok gyűltek össze, akik ezt mesteri fokon űzik, és tényleg a szakma mestereinek mondhatók” – mondta Vereckei Csaba Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitány.

A rendőrök a feladatok során nemcsak azt bizonyíthatják, mennyire pontosan lőnek, hanem számot adnak arról is, hogyan kezelik a stresszhelyzeteket, megfelelő-e az ítélőképességük az adott szituációkban. A kétnapos versenyre a magyar indulók mellett egy szlovák és két kínai csapat is nevezett.

A szervezők szerint az indulók számából ítélve a verseny népszerű a rendőrök körében, ezért a nemzetközi lőbajnokságból szeretnének hagyományt teremteni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!