2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

LMP: Több milliárd forintot szórt el az Állami Egészségügyi Ellátó Központ

2016. július 14., csütörtök 14:10

Szervezeti hatékonyság fejlesztése címen több milliárd forintot szórt el az Állami Egészségügyi Ellátó Központ – állítja az LMP antikorrupciós szakszóvivője.

Hadházy Ákos a nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján azt mondta, az egészségügyi ellátó 9,5 milliárdból tanulmányokat rendelt, állatidomárt és színészeket bérelt. A dokumentumok szerint egy 500 karakteres sajtóközleményért 100 ezer forintot fizettek, míg riportkészítésre 200 ezer forintot szántak. A politikus döbbenetesnek tartja, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ ilyen kiadásokat engedhet meg, miközben a kórházakban még fertőtlenítőre sem futja.

„Továbbra is azt gondoljuk, hogy ha a fenti tételekből nem több tízezer oldalnyi tanulmányt vásároltak volna, hanem vécépapírt, azzal sokkal többre ment volna a magyar egészségügy. Az LMP mindenesetre ki fogja kérni a projekt részletes költségvetését, és az előbb említett nyilvánosságbiztosítási ügyben feljelentést is fogunk tenni” – mondta Hadházy Ákos antikorrupciós szakszóvivő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!