2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

LMP: Orbán gazdaságpolitikája elbukott

2017. augusztus 15., kedd 09:04, frissítve: kedd 11:34

A multik helyett a hazai kis- és középvállalkozásokat kellene támogatnia a kormánynak – véli a párt.

A multinacionális cégek helyett a hazai kis- és középvállalkozásokat kellene támogatnia a kormánynak – mondta az LMP szóvivője Reggeli járat című műsorunkban. Az ellenzéki párt három év pereskedés után kapta meg a kormánytól az adatokat arról, hogy 2012 és 2014 között mely vállalatok kaptak 80 milliárd forint támogatást. A legtöbbet, 40 milliárdot az Audi-gyár tehette zsebre.

Kanász-Nagy Máté szerint a kormány bukott gazdaságpolitikáját jelzi, hogy pénzzel tömik az összeszerelő üzemeket, amelyek a termelői lánc utolsó fázisai, alacsony értékű munkaerővel, kiszolgáltatott dolgozókkal. Az ellenzéki politikus szerint felháborító, hogy míg egy ilyen üzem több millió forint támogatást kap egy munkavállalóra, addig egy magyar vállalkozás ennek töredékét.

„Ezek az a multinacionális vállalatok 6 és 30 millió forint között kapnak egy munkahely megteremtésére támogatást, míg a kis- és középvállalatok hasonló támogatási formákból munkahelyenként másfél millió forintot kapnak csak, tehát itt négy és hússzoros különbségek vannak, azt mondjuk, hogy ez nagyon aránytalan, igazságtalan és kedvezőtlen gazdaságilag. Itt a multik az összeszerelő üzemek támogatása helyett egyértelműen a hazai kis- és középvállalkozásokat kellene támogatni, ez a hazai gazdaság és a hazai munkavállalók érdeke” – mondta az LMP szóvivője.

A teljes beszélgetés:


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!