2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

Letették az esküt az új tiszthelyettesek

2015. február 6., péntek 19:15, frissítve: péntek 19:15

Nyolcvankét tiszthelyettessel bővül a katasztrófavédelem állománya, a frissen végzett hallgatók ma tették le a tiszthelyettesi esküt, holnapól beavatkozó tűzoltóként állnak szolgálatba. Az ünnepségen Bakondi György főigazgató azt mondta: a júliustól életbe lépő életpályamodell már a katasztrófavédelem kötelékébe tartozókat is érinteni fogja.

Nyolcvankét tűzoltó-tiszthelyettes tette le esküjét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Beavatkozó tűzoltóként szolgálnak majd.

Az elmúlt két évben nyolcszáz tiszthelyettes végzett a katasztrófavédelem új képzési rendszerében. Bakondi György főigazgató emlékeztetett, hogy nyáron vezetik be a fegyveres és rendvédelmi dolgozók életpályamodelljét. „A kormány döntésének megfelelően július 1-jével életpályamodell kerül bevezetésre, amely jelentős bérfejlesztéssel, az életpályán előrehaladást segítő módszerrel, lakástámogatási, biztosítási rendszerrel segíti azt, hogy Önök otthon érezzék magukat a szolgálatban és a kötelességüket minél könnyebben, anyagi biztonságban családi háttérrel tudják teljesíteni” – fogalmazott Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.


Az ünnepségen megkoszorúzták a hősi halottak emléktábláját, és átadtak hét új tűzoltóautót, amelyek Baján, Sátoraljaújhelyen és Székesfehérváron szolgálnak majd.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!