2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Legkorábban 25 év múlva szabadulhat a dunaföldvári gyilkos

Hír TV

2018. február 13., kedd 18:10, frissítve: kedd 18:27

A vádirat szerint kapával vert agyon egy idős férfit, miután megtudta, hogy az áldozatnál nagy mennyiségű készpénz van.

A 38 éves, büntetett előéletű vádlott megtudta, hogy az idős férfi másfél millió forintot vett ki a bankból otthonának felújítására. Éjszaka átmászott a kerítésen, felvett egy kapát, amellyel betörte az ajtóüveget. A sértett felébredt a zajra, mire támadója a szerszámmal négyszer fejbe vágta. Az idős férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A vádlott első fokon 20 év fegyházat kapott. Az ügyész tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtáblának.

„Olyan kiemelkedő tárgyi súlyú, amely mindenképpen határozatlan idejű szabadságvesztés kiszabását indokolja, mégpedig oly módon, hogy a feltételes szabadon bocsátásra se legyen lehetőség. Ezt a büntetést tartjuk arányban állónak a vádlott által elkövetett bűncselekménnyel” – fogalmazott Fekete Tünde, a Pécsi Fellebbviteli Ügyészség ügyésze.

A vádlott elismerte, hogy járt a helyszínen, de a gyilkosságot tagadta.

A másodfokú bíróság életfogytig tartó szabadságvesztésre súlyosította az ítéletet, a gyilkos 25 év után szabadulhat feltételesen.

„Az idősebb korú, elhagyatott helyen lakó sértettek ki vannak szolgáltatva a bűncselekmények elkövetőinek. Esélyük sincs a menekülésre. Ezt kihasználva követte el a vádlott is a cselekményt. Mindezek alapján álláspontunk szerint az elsőfokú bíróság a büntetés kiszabásakor nem az elkövetett cselekmény súlyával arányban álló büntetést adott” – nyilatkozta Makai Lajos, a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

A vádlottat leghamarabb 2041-ben, 63 éves korában lehet szabadlábra helyezni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!