2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Lázár szerint elfogultak az OLAF ellenőrei

Hír TV

2018. február 15., csütörtök 17:38, frissítve: csütörtök 18:15

Elfogultsággal vádolta a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) magyar ellenőreit a csütörtöki kormányinfón Lázár János. A kancelláriaminiszter szerint azért a választás előtt jelent meg a miniszterelnök vejéhez köthető csalássorozatot feltáró jelentés, mert így akarják befolyásolni a magyarországi választást.

Lázár János arra nem tért ki, hogy a kormány által közzétett, a 4-es metróról szóló OLAF-jelentést is azok az ellenőrök készítették, akiket most elfogultnak nevezett.

Az OLAF szerintem hibát követ el, hogyha magyar vizsgálókra bízza a magyar ügyeket. Nem szeretnék ebben mélyebbre menni; mi az OLAF-nak jeleztük az elfogultság lehetőségét. Remélem, az OLAF mind a három magyar tisztviselő vagy magyar állampolgár tekintetében megvizsgálja, hogy a függetlenség és az objektivitás elvárható követelményének megfeleltek-e. Az nagy blődség és nonszensz, hogy magyar ember tegye a följelentést, és az Európai Bizottság vagy az Európai Unió vizsgálati szerve, az OLAF ezt magyarokra bízza. Ez szerintem hiba egy ilyen politikai ügyben – mondta a miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!