2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Lázár: Arról szólt, ki utálja jobban Orbán Viktort

2016. március 19., szombat 08:00, frissítve: szombat 10:31

Politikai tüntetésnek nevezte a pedagógusok március 15-i demonstrációját Lázár János egy lakossági fórumon.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a résztvevők nem a gyermekekért álltak ki, hanem Orbán Viktor és a Fidesz ellen tiltakoztak. Szerinte a szakmai kérdéseket meg lehet vitatni a kormánnyal. Hozzátette: ha megtartják a tervezett sztrájkot a pedagógusok, akkor nem a kormánnyal tolnak ki, hanem a gyerekekkel.

„Ami történt március 15-én, az egy politikai tüntetés, annak semmi köze az iskolához a meggyőződésem szerint. Az arról szólt, hogy ki utálja jobban Orbán Viktort. Meg a Fideszt. Ez egy Orbán Viktor- és Fidesz-ellenes tüntetés volt, ahol nem a gyermekekért, hanem Orbán Viktor ellen tüntettek” – véli a kancelláriaminiszter.

Lázár János lehetővé tenné a halálbüntetés kiszabását

A halálbüntetés is szóba került Lázár János lakossági fórumán. A miniszter továbbra is lehetővé tenné a legsúlyosabb büntetés kiszabását a brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságok elkövetőire. Azt igazságtalannak nevezte, hogy az Európai Unió törvényei tiltják a halálbüntetést, amelynek ismételt bevezetését Orbán Viktor tavaly nyáron elvetette.

„Aki bűnt követ el Magyarországon mások rovására vagy a közösség rovására, nagyon szigorú büntetésben kell, hogy részesüljön. Aki pedig a másik embertől az életét elveszi, kioltja az életét, különösképpen védtelen embernek… Most nem közlekedési bűncselekményről nyilvánvalóan, nem gázolásról beszélek, hanem nagyon súlyos, brutális kegyetlenséggel elkövetett bűncselekményről, amikor idős, kiszolgáltatott embereket ölnek meg vagy súlyosan bántalmaznak, ott igenis, szerintem a halálbüntetésnek helye lenne. Nagy baj, hogy az Európai Unió törvényei ezt tiltják. Ez nagy baj. Mert nem igazságos” – vélekedett Lázár János.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!