2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lázadnak a régi BKV-sofőrök

Hír TV

2017. október 19., csütörtök 07:36, frissítve: csütörtök 10:43

Sok budapesti autóbusz-vezető a felmondását fontolgatja, mivel a BKV havi bruttó 400 ezer forintot ígér a most jelentkező járművezetőknek. Az erről szóló szórólapok a napokban jelentek meg.

A régi buszvezetők legtöbbjének fizetése kevesebb a bruttó 400 ezer forintnál. Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke elismerte, hogy a metrófelújítás miatt még nagyobb szükség van új sofőrökre, de szerinte a BKV-nak először a régi dolgozók béreit kellene rendezni. A közlekedési társaság közleményében azt írja: a kezdő buszsofőrök havonta legalább nettó 200 ezer forintot vihetnek haza, de a pótlékokkal a havi átlagbér elérheti a bruttó 400 ezret is. Megemlítik azt is, hogy a jelenlegi dolgozók jövő évre tervezett béremeléséről már elkezdődtek a tárgyalások.

„Ha nettó 200 ezret hazavihetnek – tegyük fel, elfogadjuk, hogy igaz –, az soha nem lesz bruttó 400 ezer, az bruttó 305 ezer forint. Tehát nem igaz a BKV állítása. A BKV próbál magyarázni, a bonyolult pótlékrendszer és az egyéni jövedelmek attól függnek, hogy ki mennyi munkát vállal. Ha igaz is, hogy ilyen szempontból ez befolyásolja a bérüket, nem lesz 400 ezer. Nézzük meg, hogy ki az, aki 400 ezer forint bruttó kereset alatt van; biztos vagyok benne, hogy ez nagyon magas szám. Egészítse ki a BKV erre a keresetüket” – mondta az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!