2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Kutyás futással kezdték az új évet Budapesten

Hír TV

2018. január 1., hétfő 17:30, frissítve: hétfő 20:45

Az egyik állatmenhelyen megrendezett eseményre befolyt nevezési díjakat menhelyek támogatására költik, ami a szervezők szerint ebben az időszakban különösen fontos. A petárdák és tűzijátékok miatt elkóborolt állatokat ilyenkor országszerte sokan keresik. A megtalálásban főként a menhelyek segítenek.

Kutyával vagy anélkül, a szervezőknek az a lényeg, hogy minél többen jelentkezzenek az egyik budapesti állatotthon jótékonysági futóversenyére. A nevezési díj tetszőleges. Az adományokból kisebb, vidéki menhelyeket támogatnak. A sportolni vágyók a menhely állatai közül választhattak kísérőt. A szervezők szerint a közös futás után akár jöhet az örökbefogadás is.

„Megkértem a noésokat, hogy ajánljanak nekem olyat, aki nem ránt el engem, vagy én tudok vele menni, kicsit sportos is, úgyhogy őt ajánlották, illetve egy másikat is, de ő nagyon ment, én nem vagyok rá felkészülve, Keringő meg olyan lesz, aki jön velem” – fogalmazott az egyik résztvevő.

„Nagyon nehéz volt felkelni, de hát jókedvűen nekifutunk a távnak és móka, kacagás” – mondta Ilona, aki családjával és saját kutyájával érkezett, hogy a gyerekekkel közösen fussák le a 2 kilométeres távot az év első napján.

„Ő egy tízéves uszkár, és anyukámnál töltötte az estét, őt nem zavarja a petárdázás szerencsére” – tette hozzá.

Mások viszont nem ilyen szerencsések. Nekik segít idén is az állatotthon csapata. Éjfél után többtucatnyi elveszett kutya miatt kértek tőlük segítséget. Jó néhány állat pedig elpusztult szilveszter éjszaka. Az elkóborolt állatok miatt nagyüzem van a menhelyeken.

„Nagyon fontos, hogy aktívan kell keresni a kutyát, és nem feladni, mert a halálra rémült állatok az őrült menekülés után sokszor behúzódnak, és talán csak napok múlva jönnek elő, illetve nagyon nagy távolságokat tesznek meg, amire így nem is gondolnánk. Tehát a keresést országosan kell ilyenkor megtenni, és lehetséges fórumokon hirdetni. Szerencsére nagyon sok állatbarát van, akik most már segítik ezeket” – nyilatkozta Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője.

A megtalálást segítheti a bőr alá ültetett chip. Feltéve, ha a gazda rendszeresen frissíti az ehhez tartozó adatokat, így könnyebb az állatok beazonosítsa.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!