2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kunhalmi: A Fidesz a saját hibáiból sem képes tanulni

2016. május 22., vasárnap 13:20

A Fidesz a saját hibáiból sem képes tanulni, így a működésképtelen Klik helyett 56 kis intézményfenntartót hoz létre, hogy teljes legyen a káosz – mondta a szocialisták budapesti elnöke.

Kunhalmi Ágnes szerint a kormány az iskolák teljes államosításával szocialista tervgazdaságot akar működtetni. A politikus szerint az intézkedéssel 500 önkormányzat 1500 iskoláját veszi el az állam. „A Fidesz kormányzásának gyakorlatilag a lenyomata és a mérlege a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Gyakorlatilag csődöt mondott a Fidesz kormányzati tevékenysége, ahogyan csődöt mondott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is. Sajnos a Fidesz állama nemcsak az oktatásban, az egészségügyben, az egész államigazgatás működésében, a szociális ellátórendszerben, de mondhatnám a nyugdíjakat is, ugyan úgy rosszul működik, mint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Ez egy nagyon buta állam, a Fidesz állama, egy nagyon erőszakos és egy nagyon tehetetlen állam” – mondta az MSZP budapesti elnöke.

Ellehetetlenítené a kormány az alapítványi és a magániskolákat – ezt már a Liberálisok ügyvivője mondta. Bősz Anett szerint a 2017-es költségvetési törvény tervezetében a Nemzeti Alaptantervhez kötné a kabinet ezeknek az oktatási intézményeknek az állami támogatását. Szerinte a kormány a magániskolákra is rá akarja kényszeríteni az állami iskolák poroszos oktatási rendszerét. „Legszélsőségesebb értelmezésben az az üzenet ezek felé az iskolák felé, hogy egy esetben jár az állami támogatás, hogyha megvan a Nemzeti Alaptanterv, hogyha megvan az az alapszolgáltatás, amelyet a kormány alapszolgáltatásnak tekint, és hogyha oktatják azokat a tárgyakat, azokban a metódusokban, ahogyan történik ez az állami iskolákban is” – így a Liberálisok ügyvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!