2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külügy: Technikai kérdés a felsőoktatási törvény

2017. május 31., szerda 18:44

Nem támaszt teljesíthetetlen feltételeket Magyarország az új felsőoktatási törvényben – állítja a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A tárca szerint az is bizonyítja a kormány igazát, hogy a Magyarországon egyetemet működtető külföldi országok közül három, Kína, Malajzia és Thaiföld mindössze technikai kérdésnek tekinti az ügyet. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke úgy fogalmazott: az Egyesült Államokkal még meg kell állapodnia a kormánynak, amire nyáron kerülhet sor.

„A három amerikai egyetem közül a tárgyalások a legjobban a McDaniel College-dzsel állnak, az iskola vezetői teljes mértékben együttműködőek, és az iskola megfelel a törvény kritériumainak, van kampusza Marylandben. Altusz Kristóf miniszterelnöki főtárgyaló június második felében fog kiutazni Marylandbe, és a helyi vezetőkkel fog tárgyalni a McDaniel további magyarországi működésével kapcsolatban. Természetesen nyitottak vagyunk New York állammal is a tárgyalásokra, várhatóan szintén június második felében, a marylandi utazást követően utazik majd Altusz Kristóf New Yorkba” – mondta a szóvivő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!