2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Különleges oroszlánkölyök született Szegeden

Hír TV

2017. november 3., péntek 22:11, frissítve: péntek 23:08

Különleges oroszlánkölyök született a Szegedi Vadasparkban. A mindössze két és fél kilós ragadozó ugyanis hófehér. A dél-afrikai oroszlánok fehér változatából már csak néhány száz példány él a világ állatkertjeiben, vadon élő egyedet utoljára 1994-ben láttak.

Sokan kíváncsiak a Szegedi Vadasparkban született kis oroszlánra. Egyelőre csak üvegfalon lehet megnézni az alig kéthetes ragadozót. Különlegessége, hogy hófehér.

„Október 19-én kora hajnalban látta meg a napvilágot az első szegedi oroszlánkölyök. Szülei 2012 óta élnek itt, ugye, elég fiatalok, és az idén először beérett a próbálkozásuk, és egy kis oroszlánnal örvendeztettek meg bennünket, ő a szüleihez hasonlóan fehér színű” – ismertette Bereznai András, a vadaspark animátora.

Az újszülött oroszlán biztonsága érdekében egyelőre apjától elválasztva neveli anyja.

„Időnként, hogyha sok ember van körülötte, akkor, ugye, ideges lesz, és hát, ilyenkor mindent meg kell tennünk azért, hogy nyugalomban legyen, és nehogy ez problémát okozzon, és esetleg megzavarja őt az utódgondozásban. Ennek megfelelően egyébként az első másfél hétben a vadasparknak ez a része teljesen el is volt zárva a látogatók elől” – mondta Bereznai.

A fehér oroszlánkölyköt a látogatók nevezhetik majd el. Egyéves koráig maradhat Szegeden, ezután egy másik állatkertbe szállítják, hogy megfelelő párt találhassanak számára. Vadon szinte egy sem, állatkertekben is alig több mint kétszáz példány él a világon fehér színű oroszlánból.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!