2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföldön folytatódik a bevándorlás elleni kampány

2015. augusztus 13., csütörtök 17:55, frissítve: péntek 07:43

Külföldön folytatja a bevándorlás elleni kampányt a kormány. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a tranzitországokban tájékoztatják majd az úton lévő menekülteket – egyebek mellett a déli határon épülő kerítésről. Lázár János szólt arról is, hogy a kormány méltánytalanul alacsonynak tartja azt az összeget, amelyet Magyarország az Európai Uniótól kapott a bevándorlás kezelésére. Mint mondta, a régi uniós tagállamok, Olaszország, Görögország és Spanyolország sokkal több pénzt kaptak, mint a magyarok.

Bevándorlás elleni propaganda – magyar nyelven, de külföldieknek címezve. Hamarosan hasonló plakátok jelenhetnek meg azokban az országokban – Törökországban, Görögországban vagy a Balkánon –, amelyeket érintenek az embercsempészek útvonalai. Az Orbán-kormány arról tájékoztatja majd a menekülteket, hogy Magyarország szigorított a migrációs törvényeken, a szerb határon pedig kettős biztonsági kerítést húz fel, amelynek átvágása hamarosan bűncselekmény lesz, jelentette be nyári szabadságáról visszatérve a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János emlékeztetett, hogy Németország hasonló kampányt indított a tranzitországokban. „A kormánynak az a célja ezzel a kampánnyal, amelyet a tranzitországok területén fogunk, Magyarországon kívül folytatni, hogy világossá tegyük, nem érdemes elindulni Magyarország irányába, nem érdemes pénzt fizetni az embercsempészeknek, mert ez nem vezethet eredményre, a megváltozott helyzet miatt megváltoztak a jogszabályaink is, erről is tájékoztatni fogunk mindenkit” – így a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Fidesz frakciószóvivője azt mondta, hogy a plakátkampány nem pártpolitikai, hanem kormányzati ügy. „Ennek a hírét vinni kell minden eszközzel, és el kell juttatni az emberekhez, akik megtévesztő módon elindulnak az unió felé, hiszen tudni kell, hogy ezek az emberek nem maguktól jönnek, hanem embercsempészbandák szervezik azt, hogy merre, hogyan jöjjenek át. Magyarország határozott, nem szeretnék, ha Magyarország átjáróház lenne” – hangsúlyozta Tuzson Bence.

A külügyminisztériumot a kormány egyelőre nem tájékoztatta a külföldi kampányról – mondta a szaktárca államtitkára. A kormány még nem döntötte el, hogy mennyit szán a külföldi kampányra és azt sem, hogy a menekülteknek plakátokon vagy televíziós hirdetésekben üzen-e – mondta Lázár János. A miniszter cáfolta azokat a sajtóhíreket, hogy a kampány kiterjed a polgárháború sújtotta Afganisztánra és Szíriára.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!