2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Közpénzből terjesztik Habony lapját

2017. január 17., kedd 15:45, frissítve: kedd 17:38

Közpénzből terjeszthetik márciustól a Lokál Extrát Dunaújvárosban. A Habony Árpádhoz köthető lap kiadására több millió forintot költene a város. Az önkormányzat két szakbizottsága már elfogadta az előterjesztést, amelyről a városi közgyűlés csütörtökön dönthet. A bizottságban egyébként azok a fideszes tagok is megszavazták, akik a Lokált amúgy olvashatatlan bulvárlapnak titulálták.

Féloldalas CÖF-hirdetés, a Fidesz politikai ellenfeleiről szóló, terjedelmes negatív írások, reklámok és bulvár – többek között ezek szerepelnek az ingyenesen osztogatott Lokálban.

Márciustól már Dunaújvárosban is terjeszthetik a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó lapot – közpénzből. Az önkormányzat ügyrendi, igazgatási és jogi bizottsága adott elsőként zöld jelzést annak a javaslatnak, amely milliókat biztosítana önkormányzati forrásból.

„Jól látható, hogy kormánypropagandáról van szó, amely sok millió forintjába kerülne a városnak. Azt is láthatjuk az előző napokból, hetekből, hogy ennek a pénznek számtalan jobb helye lenne” – mondta Barta Endre, a bizottság jobbikos tagja.

A bizottság Fidesz által delegált külső tagja sem talált túl sok érvet az önkormányzati finanszírozás mellett. „A lapnak – most nem akarok túlzásokba esni – a 40-45 százaléka biztos, hogy reklámból áll. És utána néhány olvashatatlan cikk van benne, ez nem vitás” – mondta Zimnic János.

Az olvashatatlan, reklámokból álló bulvárlap támogatását a kormánypárti bizottsági tag mégis megszavazta három másik fideszes kollégájával együtt.

Az előterjesztésről csütörtökön szavaz a dunaújvárosi közgyűlés. Ha megszavazzák, akkor az önkormányzat 226 ezer forint plusz áfát fizet lapszámonként a miniszterelnöki bizalmasnak számító Habony érdekeltségének. Az idén ez több mint két-, jövőre pedig csaknem hárommilliójába kerülhet a dunaújvárosiaknak.

A Hír Televízió birtokába került levél szerint egyébként a Modern Media Group vezérigazgatója régóta tárgyal az ügyben a város polgármesterével.

Keresztesi Péter, a Modern Media Group vezérigazgatója nem jelent meg a bizottsági ülésen, így azt sem tudtuk megkérdezni tőle, hogy hány önkormányzatot kerestek meg hasonló ajánlattal. Szerettük volna megkérdezni az ügyről Cserna Gábort, Dunaújváros fideszes polgármesterét is, ám nem kívánt nyilatkozni stábunknak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!