2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kósa: Trükközik az MSZP

2016. május 7., szombat 20:06, frissítve: vasárnap 09:51

A Fidesz hétfőn kezdeményezi, hogy a parlament a házszabálytól való eltéréssel döntsön a kötelező betelepítési kvóta ügyében kiírandó népszavazásról – ezt Kósa Lajos mondta.

A Fidesz frakcióvezetője egyúttal trükközésnek nevezte az MSZP bejelentését, amely szerint ők is benyújtják a parlamentnek a két népszavazási kezdeményezésüket. Szerinte ugyanis ha valóban összegyűlt az összesen 200 ezer aláírás, akkor azt a jogszabályok szerint a Nemzeti Választási Irodához kellene beadni hitelesítésre, csak ezután kerülhet a parlament elé.

„Ha nem fordulnak a Nemzeti Választási Irodához, akkor nyilvánvaló, hogy vagy nincsen meg a 100 ezer aláírás, vagy valóban trükközés van már újra. Nem idegen ez tőlük, hiszen tudjuk, hogy jogellenesen gyűjtenek aláírást a vasárnapi munkavégzés tilalmával kapcsolatban” – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

Több változtatásról is dönthetnek

Hétfőn egyébként több változtatásról is dönthet a parlament a kéthetes üléssorozat nyitányán. A képviselők kedden módosíthatják a népszavazási törvényt, amely lehetővé tenné a párhuzamos aláírásgyűjtést az azonos témájú kérdésekben. Döntés várható továbbá a belügyminiszter migrációval összefüggő javaslatcsomagjáról is. A képviselők szerdán és csütörtökön folytathatják le a jövő évi költségvetés általános vitáját, pénteken pedig az ahhoz kapcsolódó adóváltoztatásokról tárgyal a parlament. A pünkösdöt követő kedden a két éve életbe lépett Polgári törvénykönyvet módosíthatják a képviselők.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!