2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kósa nem tart belháborútól a Fideszben

2015. szeptember 17., csütörtök 19:31, frissítve: vasárnap 06:55

Megválasztották a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének Kósa Lajost, aki Rogán Antalt váltja október 1-jétől a poszton. A politikus a kormánypártok kihelyezett velencei frakcióülésének helyszínén tartott sajtótájékoztatón elmondta: a novemberi kongresszuson nem jelölteti magát újra a Fidesz alelnöki posztjára. Rogán Antal a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke lesz októbertől.

Október 1-jétől a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke lesz – jelentette be szerdán Rogán Antal, a Fidesz évadnyitó frakcióülésének szünetében. A politikus azt is elmondta: új feladata miatt megválik frakcióvezetői tisztségétől.

Az új frakcióvezető személyére Orbán Viktor pártelnök tett javaslatot, amit a frakció csütörtökön el is fogadott, így megválasztották Kósa Lajost. Ő eddig a Fidesz ügyvezető alelnöke volt, a párt őszi tisztújításán azonban ezért a posztért már nem indul újra. Kósa nem tart belháborútól Rogán Antal és Lázár János között.

„Mást fognak csinálni. Tehát a miniszterelnök melletti funkció vagy pozíció, vagy inkább feladat, amelyet Rogán Antalnak kell ellátnia, az alapvetően politikai jellegű, Lázár Jánosnak pedig mint kancelláriaminiszternek, alapvetően kormányzati jellegű feladatai vannak. Tehát találkozik, mert minden mindennel összefügg, de nem lesz ilyen értelemben hatásköri ütközés, mert az nagyon kevéssé valószínű” – fogalmazott Kósa Lajos.

Sajtóhírek szerint Lázár kifogásolta, hogy szervezetileg Rogán a Miniszterelnökségen dolgozna, a felelősségi körök azonban tisztázatlanok. A miniszter ezért állítólag a lemondását is fontolgatja. „Régi vágyam volt, hogy egyszer ügyvéd lehessek, és nem tudjuk még, hogy erre mikor kerülhet sor. Most egyelőre nem tervezem” – reagált Lázár János tréfálkozva. Hozzátette: „A miniszterelnök úr elmondta a frakcióülésen, hogy a jövő hét elején, lehetőség szerint hétfőn szeretné ezt az ügyet lezárni. Szeretne egy konstrukciót az érintettekkel ismertetni”.

A kancelláriaminiszter szerint Orbán Viktor a legjobb megoldást választja majd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!