2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Kósa legyint az ökumenikusok vezetőjének ügynökmúltjára

2017. május 4., csütörtök 07:02, frissítve: csütörtök 08:49

Nem tartja nagy dolognak Kósa Lajos, hogy a Kádár-rendszerben beszervezték a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vezetőjét.

Lehel Lászlóról a Magyar Nemzet tárta fel, hogy a kádári állambiztonságnak dolgozott. A cikk szerint az evangélikus lelkészt a nyolcvanas évek elején szervezték be titkos megbízottként. Lehel László az 1991-es alapítás óta vezette a karitatív szervezetet, de a cikk megjelenése után átmenetileg lemondott.

A Fidesz frakcióvezetője szerint még így sem kellemetlen az, hogy a szervezetnek remek kormányzati kapcsolatai vannak.

„Senkiről sem jó, ha kiderül, hogy korábban beszervezett ügynök volt. Kicsit máshogy ítélem meg, hogyha mondjuk ez az ügynök a magyar nemzetbiztonsági szolgálatokat vezeti, mint lásd a Gyurcsány-érában, vagy egy karitatív szervezetben próbálja a korábbi múltját is feledtetni. Valamilyen jó cselekedettel  próbálja helyrehozni azt, amit adott esetben elkövetett. De nem tudom, mit követett el. Nem ugyanaz, ha valaki jótékony szervezetben próbálja ezt feledtetni, az mindenképpen méltányolandó” – fogalmazott Kósa.

Az újságcikk megjelenése után az Ökumenikus Segélyszervezet közleményben tudatta, hogy elnök-igazgatójuk május elsejétől felfüggeszti vezetői tevékenységét annak érdekében, hogy magánemberként védhesse igazát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!