2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Korózs: A kormány nem tartotta be a szavát

2015. július 29., szerda 14:10, frissítve: szerda 14:49

Keményen beleáll a férfiak negyven év munkaviszony után történő nyugdíjba vonulásáról szóló népszavazási kampányba az MSZP – ígéri Korózs Lajos.

Az ellenzéki párt elnökségi tagja szerint a referendum azért indult, mert a kormány nem tartotta be ígéretét, hogy rendezi a korkedvezményes nyugdíjak kérdését. Az idősügyi tanács egykori titkára azt állítja: a nyugdíjkasszában van elegendő forrás az intézkedés bevezetéséhez, mivel a kormány szerint sokkal többen dolgoznak, mint tavaly, így több járulék is érkezik az államkasszába. Számítások szerint a férfiak korhatár előtti nyugdíjba vonulása 200 milliárd forintos többletterhet jelentene a költségvetésnek.

– Ha a kormány korrekt lenne és tartaná a szavát, akkor most ez a helyzet elő sem állt volna. Ugyanis ez egy reakció volt a kormányzati magatartásra. Hiszen a múlt évi bérmegállapodás kapcsán a szakszervezetek úgy állapodtak meg a kormánnyal, hogy három dologról az első fél évben döntés születik. A korkedvezményes nyugdíjról, illetve a korhatár alatti nyugdíjakról, a munka törvénykönyvének újragondolásáról és a sztrájktörvényről. Egyiket sem tartotta be a kormány – mondta Korózs Lajos.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!