2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A titkosszolgáknál a kopaszok ügye

2016. március 9., szerda 15:45, frissítve: szerda 19:52

A titkosszolgálatok elé került a kopaszok választási irodánál történt akciója. A népszavazási kezdeményezés akadályozása miatt több mint húsz feljelentés érkezett a hatóságokhoz.

Az országos rendőrfőkapitány és a rendészeti államtitkár is részt vett a nemzetbiztonsági bizottság szerdai ülésén. A bizottság tagjai őket is faggatták a Nemzeti Választási Irodánál történtek miatt.

„Nem kaptunk egyértelmű és különösen nem kaptunk megnyugtató választ, hogy hogyan történhetett meg az a szégyen” – fogalmazott Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke. Hozzátette: 22 feljelentés érkezett az ügyben. „Az Alkotmányvédelmi Hivatal folytat még ezzel kapcsolatosan vizsgálatot, hogy kik és hogyan kerülhettek oda, és hogyan tehették meg azt, amely valóban egész Magyarország és Európa egyik szégyenfoltja maradhatott” – fejtette ki.

A politikus fontosnak nevezte, hogy az is kiderüljön, hogy kinek a szervezésében kerültek a kopaszok az NVI épületébe. Hasonlóan fogalmazott a bizottság LMP-s tagja is.

„Nem lehet tudni, hogy egy ilyen csoport mikor fog a jövőben megszerveződni, nem az NVI-nél, hanem bárhol máshol, hogy a demokrácia működését akadályozza Magyarországon, és teljesen jogos a magyar állampolgároknak a felháborodottsága, úgyhogy azt gondolom, hogy ez az az ügy, amit a lehető leghamarabb kell tisztázni” – fogalmazott Szél Bernadett.

A Jobbik szerint a kormánypártok megpróbálják rájuk hárítani a felelősséget. „Vannak olyan tanúvallomások, amelyek abba az irányba mutatnak, hogy egy jól megtervezett akcióról van szó, amit úgy próbáltak meg leplezni, mintha ezt mi készítettük volna elő. A rendőrség munkatársainak olyan tanúvallomásokat tettek, hogy ezt a Jobbik szervezte” – mondta el Mirkóczki Ádám pártszóvivő.

A fideszes Németh Szilárd szerint Mirkóczki Ádámnak üldözési mániája van. Azt ugyanakkor a rezsibiztos sem tartotta fontosnak, hogy beszéljen az ügyről Kubatov Gáborral. A Fradi elnöke a botrány időpontjában Amerikában tartózkodott, azóta pedig csak az MTI-nek volt hajlandó nyilatkozni, arról azonban nem beszélt, hogy ismeri-e a választási irodánál megjelent kopasz férfiakat.

„Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy Kubatov Gábort az ellenzék mossa össze ezekkel az emberekkel, és nem pedig a valóság. Tehát nem pedig a tények. Én szeretném megvárni a nyomozásnak a végét, és utána várom a kérdéseket Kubatov Gáborral kapcsolatban” – fogalmazott a Fidesz alelnöke.

Az már korábban kiderült, hogy a kopaszok közül többen is ismerősei Kubatov Gábor személyi titkárának Kindlovits Máténak, aki egyben a Fradi Security vezetője is. Az a férfi pedig, aki Erdősi Lászlóné helyett érkeztette az asszony népszavazási beadványát, osztálytársa volt Kindlovitsnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!