2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Konteókkal tarkított konzultációs fórumok

2017. május 17., szerda 10:58, frissítve: szerda 11:01

Háttérhatalmak, sorosozás, civilezés és egy kis balhé – ezek a fideszes lakossági fórumok főbb összetevői. A Hír TV több helyszínen is ott volt. Monoron a CÖF szóvivője képviselte a kormányzati álláspontot, Rogán Antal fórumát pedig egy ellenzéki politikus próbálta megzavarni.

Monoron a Civil Összefogás Fórum szóvivője jött beszédet mondani. Bár Lomniczi Zoltán már előre kitért volna az által képviselt szervezet MVM-től kapott 500 milliós támogatását firtató kérdés elől, de a felszólalásában próbálta bagatellizálni az összeget. „Azt nagyon nehéz elviselni, és azt én elfogadom, hogy Soros György például 22 milliárdot adott az elmúlt időszakban a saját civil szervezeteinek Magyarországon, és ehhez képest  a legnagyobb fogás egy jóval kisebb tétel a CÖF kapcsán. Tehát én ezt el tudom fogadni, hogy fáj, ők a többszörösét, vagy hatványozott pénzből gazdálkodnak, és ehhez képest, hát, apróságokat – idézőjelben – találnak. Az apróság természetesen a 22 milliárdhoz képest értendő” – mondta a CÖF szóvivője.

Kövér László Bajára ment tájékoztatni a lakosságot. A házelnöknek meggyűlt a baja az előre készített prezentációval. „Mikor ezt a nyakamba varrták, akkor még húzódoztam, amikor mutatták, hogy mi van ezekben, az úgy mondják idegenül, hogy file-ok,  jól mondom, hogy a képeken, magyarul képeken.” Az Országgyűlés elnöke az előre megírt panelek nélkül is gyorsan a kormányzati kommunikáció fő ellenségére terelte a szót.

„Nem elég, hogy különböző háttérhatalmak teszik ezt anélkül, hogy felfednék magukat, hogy milyen szándékkal teszik ezt. Bár Soros György még arra is bátor volt, hogy fölfedje az arcát, és nyilvánosan elmondja, hogy szerinte Európának évente 1 millió bevándorlót kell befogadni, hanem bizonyos, magukat függetlennek mutató civil szervezetek is, akik az embermentés magasztos céljával valójában a szervezett bűnözés cinkosaiként közreműködnek annak a folyamatnak a fönntartásában, ami előbb-utóbb Európa vesztét fogja eredményezni” – vázolta Kövér László.

Rogán Antal tavalyi botrányai óta nem vállalt nyilvános szereplést, most Rákosmentén törte meg a csendet. A ziccert legnagyobb kritikusa, Juhász Péter sem hagyta ki. A fórumon össze is szólalkoztak, majd kihangosítással próbálta megzavarni Rogán Antalt: „mondja, el a hogy miért hazudik, miért lopnak ennyit, és miért akarják Oroszországhoz csatolni Magyarországot Európa helyett”.

A Vigyázó Sándor Művelődési Ház ablakainak szigetelése azonban jól vizsgázott, Juhász szavai nem jutottak be a terembe.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!