2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Komáromi: Csalódtam a honfitársaimban

Hír TV

2018. május 8., kedd 10:34, frissítve: kedd 13:26

Kicsit hideg volt, kicsit fárasztó volt, de alapvetően jó volt a hangulat. Egy óriási probléma volt, az az, hogy körülbelül harminc ember maradt reggelre, akik eléggé a szívükön viselik a magyar demokrácia sorsát ahhoz, hogy a saját testükkel próbálják megvédeni a demokráciát. Aztán reggel nyilván, kábé húsz perc alatt feloszlattak minket, mivel az a pár tízezer ember, akik az utóbbi pár héten kijöttek a kényelmes kis vonulgatós, kockázatmentes tüntetésre, azok között pár ezer, aki a testével védte volna a demokráciát – ezt mondta a Hír TV Online-nak Komáromi Gergely, a tegnapi esti élőlánc és „ottalvós” tüntetés egyik résztvevője.

Az aktivista szerint reggel a rendőrök erőszakkal vitték el őket a Kossuth térről, ők pedig hiába tüntettek békésen, a hatóság emberei „direkt feszítették” a karjukat, hogy „jó fájdalmas legyen”.

Az este 18 órára meghirdetett tüntetéssel kapcsolatban azt mondta, nem látja értelmét, nincs tétje, hiszen a lezárás megszűnik, a politikusok meg már régen hazamentek a parlamentből.

„Most, amikor valóban szükség lett volna a hazafiakra, akik kinyilvánítják a véleményüket, hogy nem értenek egyet ennek a kormánynak a megalakulásával, hogy illegitimnek tartják ezt a kormányt, ezt az egész rendszert, hát akkor valahogy otthon maradtak ezek a derék hazafiak” – mondta keserűen Komáromi.

Komáromi elmondása szerint leginkább a honfitársaiban csalódott. Elmondása szerint az ellenzékben azért nem csalódott, mert eddig is „kollaboránsnak tartotta” őket.

A diák nem csalódott, inkább optimista

Gyetvai Viktor, a diáktüntetések egyik főszervezője azonban úgy látja, egy élőláncnak nem az a lényege, hogy több ezren legyen, az akciót pedig egy „keménymag” szervezte, akik tényleg annyira elszántak, hogy akár munkaidőben is tüntetnek – az aktivista szerint ezért is rakták estére a nagy, hivatalos tüntetést, mert sokan jelezték, hogy csak akkor érnek rá.

„A hangerő számítani fog, abban bízom, hogy Orbán Viktor hallani fogja, hogy mit kiabál a tömeg” – ezt mondta Gyetvai a 10 órai tüntetés előtt.

A tüntető abban bízik, hogy az esti demonstráción több tízezren lesznek a Kossuth téren.

A tüntetés jelenleg is tart a parlament előtt, nem sokkal ezelőtt a rendőrség beengedte az embereket a Kossuth térre, és az Országház lépcsőjén sorakoztak fel.

Az egyik tüntető hosszas vitába elegyedett a rendőrökkel, mielőtt még átengedték volna a tömeget a parlament elé. A férfi a Hír TV Online-nak azt mondta mondta, ő csupán be akart jutni egy közterületre és kifejezni a véleményét, de a rendőrök nem engedték be a lezárt területre. (Az interjú a videó végén található - a szerk.)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!