2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kocsisnak nem főtt le a kávé

2017. május 8., hétfő 12:01, frissítve: hétfő 19:57

Kocsis István szerepét kérte számon a múlt héten kinevezett Paks-miniszteren Szél Bernadett a parlamentben.

Az LMP társelnöke emlékeztetett, hogy Kocsis István ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik.

Az MVM és a paksi atomerőmű többmilliárdos hűtlen kezeléssel vádolt volt igazgatója, a múlt héten a parlamenti szakértői páholyban nézte végig Süli János tárca nélküli miniszter beiktatását.

„Kocsis Istvánnak, azt gondoltuk már páran ebben az országban, hogy lefőtt a kávé, de nem főtt le a kávé, mert ezek szerint önnel pezsgőzhetett az ön beiktatása után, és azt gondolom, hogy ez önmagában egy botrány, hogy ez megtörténhetett. Ugye, arról a Kocsis Istvánról van szó, aki ellen jelenleg is büntetőeljárás is folyik, és akit egyes fideszes körök most már az ön helyettes államtitkáraként emlegetnek. Kérem, erősítse meg, vagy cáfolja meg, hogy ez így lesz-e – fogalmazott az Országgyűlésben az LMP társelnöke.

Szakmai előélete miatt hívta meg beiktatására – így válaszolt Szél Bernadett kérdésére a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter. Süli János azt ugyanakkor hangsúlyozta: Kocsis István nem kap állami szerepet az erőművel összefüggésben.

„Kocsis Istvánt személyesen én hívtam meg, mert 2007-ben Veres János szocialista pénzügyminiszter, az MVM akkori vezérigazgatóját, Kocsis István kérte meg a Teller-, majd a Lévai-projekt kidolgozására és elindítására, amelynek célja az új blokkokhoz vezető program előkészítése volt. Ebben a hosszú folyamatban ez volt az első fontos mérföldkő, amelyet, mint ezt ön is tudja, további parlamenti döntések és jóváhagyások követtek, erősítettek meg” – fogalmazott a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!