2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Kinyitottak az üzletek, mindenhol tömeg volt

Hír TV

2017. december 28., csütörtök 11:12, frissítve: csütörtök 11:37

Már a karácsony utáni első napon is hosszabb volt a sor a boltok vevőszolgálatain, mint általában, bár a boltosok januárban számítanak az igazi nagy ajándék-visszaviteli rohamra. A kereskedők maguk dönthetik el, hogy karácsony után visszaveszik-e a termékeket. A szakértő szerint mára mind a vásárlók, mind az árusok tudatosabbak.

A vevőszolgálatoknál is érezhető volt az ünnep vége. Sokan vitték vissza az ajándékba kapott, de nem tetsző vagy felesleges termékeket.

Az átlagos vevő egyre felkészültebb az ajándék-visszaváltás terén – mondja egy marketing-tanácsadó cég vezetője.

Ahogy egyre tudatosabbá válnak a fogyasztók, emelkedik azoknak a száma, akik élnek garanciális jogaikkal, akár a pénzvisszafizetéssel, akár a cserével, de azon cégeknek is nő a számuk, amelyek hajlandók elfogadni. Felismerik, hogy versenyelőny, ha szó nélkül kicserélik az árut, visszaadják a pénzt, mert tudják, hogy az pozitív csalódás – nyilatkozta Wolf Gábor.

Ha az ajándékba kapott termék nem hibás vagy sérült, akkor a kereskedő jóindulatán múlik, hogy kicseréli-e vagy sem – figyelmeztet az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület szóvivője.

Karácsony után sok áruházba visszavisznek termékeket a vásárlók, mert kettőt kaptak, mert nem olyan színben kapták, mert mégsem arra gondoltak… Sok kereskedő úgy áll hozzá, hogy engedi a termékcserét, ha megvan a számla vagy a nyugta, de nincs ilyen kötelezettsége a kereskedőnek, tehát ha azt mondja, hogy nem akarja kicserélni nekünk, akkor azt tudomásul kell vennünk – mondta Kispál Edit.

A kereskedők az igazán nagy rohamra január elején számítanak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!