2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kiderült, ki Süli János utódja Pakson

2017. szeptember 10., vasárnap 21:32, frissítve: hétfő 00:20

A kormánypártok és a Paksi Lokálpatrióták Egyesülete közös jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást Pakson. A 43 éves Szabó Péter 3400 szavazatot kapott, több mint kétszer annyit, mint függetlenként induló, a szocialisták által támogatott riválisa. A választásra jogosultak kevesebb mint harmada vett részt az időközi választáson, amelyet azért kellett kiírni, mert az előző polgármester, Süli János májusban lemondott, miután kinevezték miniszterré.

Négy jelölt közül választhattak a paksiak az időközi polgármester-választáson. A tizenhatezer választásra jogosult lakosnak azért kellett az urnákhoz járulnia, mert a korábbi polgármestert nevezte ki Orbán Viktor a paksi bővítés koordinálásáért felelős tárca nélküli miniszternek.

A Fidesz–KDNP színeiben, a Paksi Lokálpatrióták Egyesülete támogatásával, Szabó Péter alpolgármester indult a tisztségért. Van, aki azért őt támogatta a helyiek közül, mert abban bízik, hogy a lemondott Süli Jánossal jól együtt dolgozik majd az atomerőmű bővítésénél.

„Meg voltunk vele teljes egészében elégedve ebben a munkában, és várjuk, hogy a Paks II. bővítés kapcsán a helyi polgármesteri hivatal is melléáll” – nyilatkozta Pach János.

A szocialisták egy független jelölt, Mezősi Árpád mellé álltak, aki korábban az MSZP–SZDSZ listáján jutott képviselői megbízatáshoz.

„A következő időszak fejlesztéseinek nem szabad pártérdekekről szólnia, nem szabad, hogy a paksi önkormányzati fejlesztés kormányközeli vagy haveri cégek kifizetőhelye legyen. Sajnos az elmúlt tíz napban kiderült, hogy Süli János lemondása után a Szabó Péter vezette önkormányzat milyen döntéseket hozott. Minden döntéssel a helyi Fidesz-elnök járt jól” – mondta Mezősi.

A Magyar Környezetvédők Pártjának jelöltje kórházat építene a városban, de a települést sújtó szolidaritási adót nem fizetné be. „A kormány több mint egymilliárd forintot szolidaritási adó címén von el a paksiak bevételeiből, én ezt borzalmas dolognak tartom, mert a költségvetésben óriási problémát jelent ez az összeg” – jelentette ki Medveczki Zoltán.

Negyedikként Kerezsi László indult a polgármesteri tisztségért, a Magyar Munkáspárt színeiben.

Algyőn is választottak

A Csongrád megyei Algyőn az eddigi polgármester újrázott, a helyiek ismét Molnár Áronnak szavaztak bizalmat. Itt képviselő-testületi tagokat is választottak a helyiek, miután az előző testület a sorozatos viták miatt feloszlatta magát. A részvételi arány ötven százalék felett volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!