2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kiderül, mire kapott a CÖF 500 milliót az MVM-től

2017. október 1., vasárnap 15:26, frissítve: vasárnap 17:01

Tizenöt napon belül ki kell adnia a Magyar Villamos Művek Zrt.-nek a Civil Összefogás Alapítvány részére nyújtott, több mint félmilliárd forintos támogatással kapcsolatos dokumentumokat – számolt be róla sajtótájékoztatóján a Jobbik országgyűlési képviselője.

Szávay István tavasszal hiába kérte az állami cégtől a közérdekű adatokat, az MVM arra hivatkozott, hogy nem közpénzt, hanem saját bevételt kezel. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint azonban az MVM közpénzt kezel, ezért felszólította a vállalatot az iratok kiadására.

„Rövid időn belül végre ki fog derülni, hogy kinek a döntése alapján, milyen kérvény alapján, és milyen körülmények között született döntések alapján, továbbá milyen elszámolás mellett kapta meg a CÖF az 508 millió forintot. Bízunk abban, hogy rövidesen ki fog derülni, hogy a pénzt mire költötték. Mi továbbra is biztosak vagyunk abban, hogy a pénz illegális kampányfinanszírozás során jutott a CÖF-höz. A CÖF a pénzt törvénytelenül kapta meg, törvénytelen eszközökre, a bohócos plakátkampányra, a Jobbik és Vona Gábor lejáratására fordította” – mondta a jobbikos politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!