2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kétharmados megszüntetésbe kezd a kormány

2016. április 6., szerda 10:16, frissítve: szerda 10:33

A kormányzati háttérintézmények kétharmadát, 73-ból 49-et megszüntet a kormány – értesült az Origo.

Elfogadhatatlannak tartják a köztisztviselők, hogy 24 órán belül át lehetne küldeni az állami tisztviselőket egy másik minisztériumba dolgozni. Lázár János ezt tegnap közölte az érdekképviseletekkel a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórumon. A javaslat a bürokráciacsökkentés része, amit a miniszterelnökséget vezető miniszter januárban jelentett be. Ennek jegyében szüntetnék meg a kormányzati háttérintézmények kétharmadát is, 73-ból 49-et.

Az Origo értesülései szerint tömeges elbocsátásokra nem kell számítani, de az biztosnak tűnik, hogy a nyugdíjba küldött munkatársak pozícióit nem töltik majd be.

„Ez az egyoldalú munkáltatói túlhatalom nem szerencsés, és ezt vissza is utasítottuk. Egyébként ez egy nap alatt, a 24 óra alatt más munkakörbe történő beosztást jelentett volna. Most ebben a kormányzat a mi kérésünkre visszalépett, de nem túlságosan, és nem változott az alapvető kiindulópont, a szemléletmód. Ez nem szerencsés, hogy ezt az egyoldalú intézkedést a kormányzat ilyen szemléletmódban próbálja az életpályába rögzíteni” – fogalmazott Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!