2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Készenlétben a rendőrök – akcióban az embercsempészek

2015. szeptember 13., vasárnap 21:07, frissítve: hétfő 08:59

Folyamatosan érkeznek a migránsok Szerbiából Magyarországra. Budapestről, Körmendről és Vámosszabadiból továbbra is vonattal, gyalog, illetve van, aki taxival megy tovább az osztrák határra.

Országos készenlétet rendeltek el vasárnap este a rendőrségen a menekülthelyzet miatt – értesült az Origo. A portál azt írja: a budapesti Teve utcai székházba eligazításra hívták be a szabadnapos egyenruhásokat. A köztévé pedig arról számolt be, hogy a német és osztrák intézkedések miatt riadót rendeltek el hat délnyugati kapitányságon, a rendőröknek még ma este meg kell jelenniük a szolgálati helyükön.

Közben a szerb–magyar határt minden eddiginél többen lépték át. Tegnap több mint négyezer migráns érkezett, és a roham ma is folytatódott. A menekülteket buszokkal szállítják a röszkei gyűjtőpontról a regisztrációs központba, majd onnan a befogadóállomásokra. A Horgos–Szeged-vasútvonalon, Röszkénél tegnap kezdték el építeni a kaput, és várhatóan holnapra kész lesz.

Több ezren tartózkodtak a gyűjtőponton. 21 óra előtt nem sokkal is több százan érkeztek. A helyszínen arab és afgán nyelven is adnak tájékoztatást.

Taxisok és embercsempészek állják útjukat sokszor a Röszkéről Budapestre igyekvő migránsoknak – értesült a Hír Televízió a menekülteket segítő koordinátoroktól. Úgy tudjuk, reggel óta körülbelül kétszáz migráns család tett panaszt a segítőknek. Azt mondták, Röszke közelében a taxisok embercsempészekkel együttműködve autókba tuszkolják őket, és személyenként 200 eurót fizettetnek velük egy útért, Budapestig vagy Hegyeshalomig.

A Keleti pályaudvarról délutánig több mint háromezren indultak el vonattal Hegyeshalomra, a MÁV óránként indított járatokat. Hosszú sorokban több száz menekült várakozott napközben arra, hogy felszállhasson a Keleti pályaudvaron a nyugati határra tartó vonatokra.

Nyugodt volt a helyzet 21 órakor a Keleti pályaudvaron, ahonnan az utolsó vonat is elindult, amely csak Hegyeshalomig ment. Arra harminc menekült szállt fel. Vannak még menekültek a pályaudvar aluljárójában. Ők azért nem szálltak fel a vonatra, mert a lemaradott rokonaikat várják; ők vélhetően holnap indulnak útnak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!