2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kerülik a járatritkítás kifejezést a minisztériumban

2015. december 8., kedd 20:51, frissítve: szerda 00:38

Kerülik a ritkítás szót a fejlesztési minisztériumban, a közlekedésért is felelős tárcánál a járatcsökkentés kifejezést használják a vasúti megszorításokra. Seszták Miklós minisztert a parlament ilyen-olyan bizottságaiban a stadionépítésekről és választókerülete, Kisvárda gyarapodásáról is faggatták ellenzéki képviselők.

Seszták Miklós fejlesztési miniszter egész napját elvitték a meghallgatások.

„Magyarországnak az egyik legnagyobb és legambiciózusabb fejlesztési programja a sportcsarnokok és stadionok építése. Ugye, van is egy közismert ábránk arról, hogy Magyarországon hol vannak nagyon jelentős stadionberuházások. Aki nem ismeri, itt egy nagyon kiváló térkép, hát lényegében az ország egész területén, ugye, nagyon jelentős, 100-150 milliárd forintnyi” – fejtette ki Szelényi Zsuzsanna a költségvetési bizottság ülésén.



Az Együtt képviselője azt nem tudta meg, hogy az új stadionoknak milyen a kihasználtságuk, és azt sem, hogy hány munkahelyet teremtettek. Seszták Miklós távolabbi társadalmi célról beszélt, és arról hogy a gyerekek társadalombiztosítási ellátásra nem kell majd 19 évesen cukorbetegként költeni.

A fenntartható fejlődés bizottságában nem sok fideszes képviselő volt kíváncsi Seszták Miklósra. Az ellenzéki tagok közül pedig egyedül a szocialista Heringes Anita volt jelen. „Mikulásnak is gondolhatják miniszter urat a választókerületében, hiszen a Puskás Akadémián kívül tao-pénzeket az ön kisvárdai sportegyesülete tudott lehívni az elmúlt időszakban” – fejtette ki, de az ellenzéki politikus a vasúti járatritkításokat is számon kérte a miniszteren.

„Felvetette még a – ön azt mondta, hogy – ritkítást, mi nem szeretjük ezt a szót használni, mi csak járatcsökkentést mondunk” – reagált Seszták hozzátéve,  hogy csak olyan járatokat törölnek, amelyek kihasználtsága 10 százalék alatt volt.

A Hír TV arra is kíváncsi volt, hogy a felcsúti kisvasút, amelynek már a meghosszabbítását tervezik, teljesíti-e a normát.

- Tíz százalékos kihasználtsága ennek meglesz-e?
- Az az igazság, azért nem tudom, mert nem közszolgáltatást lát el.

Kisvárda országgyűlési képviselőjét megkérdeztük arról is, hogy miért lettek hirtelen bőkezűek a vállalkozók a helyi futballklubot működtető sportegyesülettel. A 1,3 milliárd forint támogatást kaphat idén az egyesület a társasági adókedvezményből.

„Nem a kisvárdai klub kap tao-pénzt, hanem az utánpótlás egyesület, tehát az élsport biztos, hogy nem kap, és hogy miért ennyi pénzt, azt nem tudom, egy dolgot tudok, mint kisvárdai lakos, hogy amire kapják a pénzt, az nagyon kell, sportszálló építését fogják ebből a pénzből megcsinálni, de hogy miért, azt én nem tudom megmondani önnek” – fogalmazott a miniszer.

Seszták Miklós egyébként úgy gondolja, hogy az egyesület nem a miniszteri kinevezése óta kap sokat, hanem korábban kapott keveset.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!