2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kerékpárúttal gyarapodott a Váli-völgy

Hír TV

2017. október 28., szombat 19:31, frissítve: szombat 19:50

Tíz kilométer hosszan a kivitelezők csak a kerékpáros jelzést festették fel a meglévő országútra.

Ha egy kerékpáros elvergődik Budapestről vagy Tatabányáról a Váli-völgyig, akkor Tarjánig is eltekerhet. Dugóra az illetékes kormánybiztos sem számít 2019 nyaráig. A tervek szerint akkortól lehet majd elkerekezni a fővárosból a Balatonig.

„Amíg nem készül el a Budapestet Balatonnal összekötő kerékpárút, addig inkább a térség lakóit fogja szolgálni ez a kerékpárút, de ha elkészül a budapesti összeköttetés, akkor én biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan fognak kerékpározni erre” – mondta Révész Máriusz, kerékpározásért felelős kormánybiztos.

Az átadott bicikliút körülbelül 2 milliárd forintba került. Etyeken gasztrosétány is épült.

„1,1 milliárd forint, illetve 1,125 az, ami az első kormánydöntés – nyugodtan meg lehet nézni, hogy ezek milyen célt szolgálnak –, ebben benne van a gasztrosétány is, illetve a kerékpárutas fejlesztésnek az első üteme, ami eredetileg csak a vaszti kanyarig tartott volna, és ezt követően került még egy 600 millió forintos és egy 841 millió forintos plusz forráskiegészítés, a 600 millió forint az Etyeknek a többi borászati fejlesztésére, a 841 pedig a Vasztétól Tarjánig az épített kerékpárútnak a kiépítésére” – fogalmazott Tessely Zoltán, a Váli-völgy fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa.

Bicske és Etyek között nem bajlódtak kerékpárúttal, beérték annyival, hogy biciklis piktogramokat festettek a meglévő és meglehetősen rossz minőségű közútra.

Nem sajnálták viszont a pénzt arra az alagútra, amely az M1-es autópálya alatt viszi át a bringásokat. Pedig néhány száz méterre volt már egy másik alagút.

„Az alagút biztonsági okokból kellett, nem volt elég széles az átjáró az alagúttól nem messze lévő aluljáróban, amire hivatkoznak a cikkekben, biztonságosan a hatóságok nem járultak hozzá, hogy kerékpárutat tudjunk vezetni” – nyilatkozta Molnár Krisztián, a beruházást irányító térségi fejlesztési tanács elnöke.

A biciklis alagút speciális technológiával készült, és 300 millióba került. A tervek szerint Tarjántól a bringautat meghosszabbítják majd Esztergomig.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!