2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Mégis eltávolíthatják a fideszes Kakukot

2017. február 20., hétfő 08:35, frissítve: hétfő 12:04

A salgótarjáni Fidesz kezdeményezi Kakuk Zoltán visszahívását a helyi népjóléti bizottságból, amiért Sándor Mária öngyilkossági kísérletén gúnyolódott.

A fideszes politikus a hétvégén egy Facebook-posztban sajnálkozott azon, hogy Sándor Mária ápolónő öngyilkossági kísérlete nem sikerült. Kakuk a salgótarjáni önkormányzat népjóléti bizottságának a Fidesz által delegált külsős tagja. A politikus tegnap a Hír TV-nek azt mondta: sajnálja a kijelentését, de posztjáról nem mond le.

„Tagságomat megtartom. Én nem érzem magam hibásnak, hogy ezért le kellene mondanom. Én eddig is együtt tudtam működni akár az MSZP-vel, akár a Jobbikkal kemény kampányokban, kemény dolgokban. Ők most ezt csak felvetették, mert elmondtam a véleményem a közgyűlésről, a viselt dolgaikról” – fogalmazott.

Turcsány László, a helyi Fidesz frakcióvezetője elzárkózott Kakuk Zoltán kijelentésétől. „A következő közgyűlésen, március 30-án a polgármester úr előjegyzésében a közgyűlés tárgyalni fogja. Addig Kakuk Zoltán még a bizottság tagjaként van nyilvántartva, onnantól kezdve a visszahívása érvényes lesz, tehát onnantól nem a bizottság tagja. Úgy gondolom, ez egyéni megnyilvánulás volt, se a szervezetünk, se a Fidesz, se a KDNP ezzel a megnyilvánulással nem tud azonosulni, és a szervezetünk, a Fidesz–KDNP-frakció, a helyi szervezet is elzárkózik” – nyilatkozta.

Kakuk Zoltán válaszul megfenyegette a Fideszt. A politikus az Indexnek azt mondta, rosszul tették, hogy nekimentek, mert ő is tud kampányolni ellenük. Hozzátette, Orbán Viktor miniszterelnök mellett továbbra is kiáll majd, a helyi Fideszt és önkormányzatot viszont még keményebben fogja kritizálni, mint eddig.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!